Råkjører med diplomatskilt pågrepet i Brumunddal

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Rundt klokken syv torsdag morgen fikk operasjonssentralen ved Innlandet politidistrikt melding om en sort Volvo V90 med diplomatskilter på tur oppover.

– Det er kommet en del meldinger om det som betegnes som hasardiøs kjøring av denne bilen, og de er spredt over et stort område i Innlandet, sier Haagen Løvseth ved operasjonssentralen til Oppland Arbeiderblad.

Bilen er tidligere blitt observert i Øst politidistrikt, og det er rimelig å anta at råkjøringen startet i Oslo eller deromkring, ifølge politiet.

– Det er mulig bilen er blitt kjørt oppover riksveg 4, før den har krysset Mjøsbrua. De siste observasjonene er ved Brumunddal, men det er usikkert hvor bilen befinner seg nå, sier Løvseth klokken åtte torsdag morgen.

Politiet etterlyser opplysninger og observasjoner av bilen, slik at den kan spores opp og stanses.

– Når den har diplomatskilter, er det litt usikkert hva man kan gjøre for å straffeforfølge råkjøringen, men vi har klart myndighet til å stoppe slik kjøring, sier Løvseth.

Pågrepet

Klokken 12.09 meldte politiet at bilen var funnet og sjåføren pågrepet. Sjåføren er en mann i 30-årene fra Ringsaker, bilen var stjålet fra bilutleie i Oslo og påsatt stjålne ambassadeskilter.

Haagen Løvseth ved politiets operasjonssentral sier til Østlendingen at mannen definitivt ikke er tilknyttet noen ambassade.

– Han er en kjenning av politiet og var allerede etterlyst for liknende forhold, sier Løvseth.

Det mistenkes at mannen var ruspåvirket under hele eller deler av kjøreturen, som involverte biljakt i Politidistrikt Øst og råkjøring nordover på Riksveg 4 med flere hasardiøse forbikjøringer, før han endte opp i Brumunddal.

Mannen blir brakt inn til politihuset for en rusprøve, ifølge Løvseth ved operasjonssentralen.

Artikkeltags