Hvite lapper på døra – politiet mistenker kriminelle bander

Artikkelen er over 1 år gammel

På Romerike melder politiet om at flere hus har fått festet hvite lapper på dørene, og mistenker vinningskriminelle. Politiet i Innlandet har ikke hørt om slik atferd på Innlandet i år, men sier folk kan ta kontakt om de lurer på noe.

DEL

Øst politidistrikt meldte mandag 23. juli om at flere adresser i området ved Romerike hadde blitt markert med hvite lapper på døra. De skriver at de forbinder denne typen atferd med vinningskriminalitet, og anbefaler folk som finner slike lapper å fjerne dem.

I Innlandet politidistrikt har de i år ikke hørt noe om slike lapper på dørene til folk, selv om det har blitt observert tidligere år.

– Jeg har ikke hørt noe om slik atferd i år. Det er klart at eventuelle kriminelle i Øst politidistrikt kan bevege seg til innlandet, men å anta noe ville bare blitt spekulasjoner, sier Therese Bilterud i Innlandet politidistrikt.

Øst politidistrikt opplyser over telefon at de ennå ikke har funnet ut noe mer om de hvite lappene. De har hatt patruljer på stedet, men disse har ikke observert noe mistenkelig.

Gi deg til kjenne

Selv om de ikke har hørt om aktivitet slik som den i Romerike i år, sier Bilterud at folk kan ta kontakt med politiet om det er noe de lurer på. Hun anbefaler at folk er observante, selv om hun ikke vil at folk skal være nervøse for tyverier.

– Det kan være lurt å følge med om det er ukjente biler som kjører rundt i nabolaget, og holde et øye med postkassen til naboen og liknende når de er borte på ferie. Man kan også si hei om det er personer man ikke kjenner, så gjør man seg til kjenne og viser at man bryr seg, sier hun.


Artikkeltags