Politiet undersøkte tirsdag et nytt spor ved Veldre kirke i håp om å finne 36 år gamle Janne Jemtland, som har vært savnet siden romjulen.

Kripos sender ytterligere to taktiske etterforskere til Brumunddal. Fra før er det fire etterforskere fra Kripos på plass i Ringsaker.

– Etter de nye funnene styrker vi nå den taktiske delen av etterforskningen, sier politiadvokat André Lillehovde Van der Eynden til NTB tirsdag ettermiddag.

– Ingen mistenkt

Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember. Hun forsvant etter at hun hadde kommet hjem fra en fest på forsamlingshuset Veldrom i Brumunddal kvelden før.

Tirsdag formiddag på plass i området mellom Veldre kirke og Ellevsætervegen for å gjøre nye undersøkelser. Dette er et godt stykke nærmere 36-åringens hjem enn blodsporene som ble funnet forrige uke, ifølge NRK.

– Janne Jemtland er fortsatt savnet. Ingen personer har status som mistenkt eller siktet i saken, og det er ikke gjort nye funn av blod som tilhører savnede, forteller Van der Eynden.

Sjekker ut blod

Politiet fant torsdag og lørdag forrige uke blodspor i snøen i veikanten på to steder i området ved Brumunddal – i Fagerlundveien og Lillehaugveien. Sporene ble funnet rundt en kilometer fra hverandre og har vist seg å stamme fra den savnede kvinnen. De har styrket en av teoriene politiet jobber med – at Janne Jemtland kan ha blitt påkjørt.

– Det er en av flere teorier vi arbeider med, og vi kan foreløpig ikke utelukke noen teorier. Men jeg kan heller ikke gå i detalj på noe som eventuelt kan skade etterforskningen videre, kommenterer politiadvokaten.

Politiet arbeider med å systematisere informasjonen de får inn for å skaffe oversikt over hva som skjedde natten til 29. desember. Siste tegn fra kvinnen er en registrering på 36-åringens mobiltelefon ved basestasjonen Fagerlund klokken 5.50 samme natt.

– Vi får stadig inn gode tips, men vi trenger fortsatt hjelp fra publikum for å kartlegge Jannes bevegelser. Jeg erfarer at det er folk der ute som fortsatt har noe på hjertet som kan være viktig for politiet, sier Van der Eynden.

Håper å finne henne i live

Det er ikke noen ny utvikling i saken etter tirsdagens presseorientering. Dermed har 36-åringen fortsatt status som savnet, og politiet har håp om å finne henne i live.

– Vi har funnet Jannes blod. Vi har ikke funnet Janne. Vi håper å finne henne i live. Vi arbeider med å finne ut hva som har skjedd med henne, sa Van der Eynden mandag.