Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: Siste sikre livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen var klokka 09.14

Artikkelen er over 2 år gammel

Tipsmengden øker. Politiet jobber nå med å sjekke ut flere av tipsene som har kommet inn.

(Romerikes Blad)

«Slik saken står nå, mener politiet at Anne-Elisabeth Hagen er blitt borte fra hjemmet sitt onsdag 31. oktober i perioden kl. 9.15-13.30. Siste sikre livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen er en telefonsamtale til et familiemedlem kl. 9.14. Tom Hagen dro på jobb ca. kl. 9.00, og var tilbake i boligen ca. 13.30. Politiet ble varslet en drøy halvtime senere.», skriver Øst politidistrikt i en pressemelding tirsdag.

I den samme pressemeldingen opplyser politiet nå at de har mottatt drøyt 800 tips i saken.

– Tipsene omhandler både personer, kjøretøy, mulige skjulesteder og andre observasjoner. Vi har også mottatt konkrete tips på de to personene som er fanget opp av overvåkningskameraene ved Futurumbygget, men disse er foreløpig ikke identifisert, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt.

Han forteller at tipsene nå må bearbeides og følges opp.

– Arbeidet er godt i gang, men dette tar tid. Det vil også ta tid å følge opp noen av disse tipsene. Av hensyn til etterforskningen, kan vi ikke nå kommentere ytterlige detaljer rundt tipsene, sier Brøske.

Politiet opplyser at de kriminaltekniske åstedsundersøkelsene ute og inne på eiendommen nå er fullført.

Mystiske menn ikke identifisert

Politiet offentliggjorde torsdag forrige uke overvåkningsbilder fra Futurumbygget på Rasta – Tom Hagens arbeidsplass.

På videobildene ser man at en mørkkledd mann, klokka 07.36 onsdag 31. oktober 2018, kommer gående utenfor næringsbygget.

Da mannen nærmer seg parkeringsplassen der Hagen til vanlig parkerer bilen, snur mannen og går med bestemte skritt tilbake i samme retning som han kom fra.

24 minutter senere – nøyaktig klokka 08.00 – kommer en ny mann gående langs gangveien utenfor næringsbygget. Mannen som ser ut til å ha trukket en hette over hodet blir først forbikjørt av en syklist, før han tar opp det som kan se ut som en mobiltelefon fra lomma.

Da er mannen på nøyaktig samme sted som den første mannen – og har fritt utsyn over parkeringsplassen til Futurum.

Politiet opplyser at de ikke utelukker at arbeidsplassen, familien eller boligen kan ha blitt kartlagt eller holdt under oppsyn i tiden før den antatte bortføringem.

Siden overvåkningsbildene av de to mystiske mennene ble sluppet forrige torsdag, har tipsene rent inn, både fra inn- og utland. Flere av tipsene dreier seg konkret om personenes identitet.

Likevel er ikke mennene identifisert.

Politiinspektør Tommy Brøske opplyser at også politiet har bitt seg merke i at de to mennene ennå ikke har meldt seg, til tross for den massive medieeksponeringen.

– Det er helt riktig at politiet mener det er viktig å få identifisert disse to personene, og det er et stort fokus for oss. Nå har det gått nok et døgn og de har fortsatt ikke gjort seg til kjenne. De gjøres ikke mindre interessante av det, sier Brøske.

Les også

Dette er sporene politiet jobber med i forsvinningssaken

Les også

Politimesteren: – Vi har ikke funnet tilsvarende saker i hele verden

 

Kommentarer til denne saken