Gå til sidens hovedinnhold

Politiet om hytteforbud: – Hytteeiere kan være på hytta hvis det er strengt nødvendig

Artikkelen er over 1 år gammel

Det opplyser påtaleleder Johan Martin Welhaven i Innlandet politidistrikt.

Welhaven påpeker at forbudet ikke har trådt i kraft, men at det kan bli iverksatt raskt.

– Om hytteforbudet blir besluttet iverksatt, vil det bety at man ikke kan oppholde seg på hytta med mindre man bor i samme kommune. Selv om forbudet trer i kraft, vil hytteeiere kunne oppholde seg på sin hytte om det er strengt nødvendig for vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader, sier Welhaven i en pressemelding.

I pressemeldingen uttaler Welhaven at Innlandet politidistrikt skal følge opp Riksadvokatens retningslinjer for brudd på karantene og isolasjon. Normalreaksjon er forelegg på 20.000 kroner eller fengsel i 15 dager.

– Det er en svært uvant situasjon for befolkningen, og det er ikke et mål for politi- og påtalemyndighet å straffe flest mulig i befolkningen. Det er imidlertid en alvorlig pågående situasjon i landet, hvor hver enkelt må forstå viktigheten av å innrette seg etter de føringer og bestemmelser som blir gitt av myndighetene for å verne befolkningen. Innlandet politidistrikt vil gi høy prioritet til disse sakene, sier Johan Martin Welhaven.

Adgangen til å straffeforfølge er gitt for å bidra til å redusere smittefaren og smittetakten for beskyttelse av befolkningen. Ved kjennskap til brudd på forskriften vil politiet benytte de virkemidler vi har for å forhindre, stanse pågående og forebygge nye straffbare forhold.

- En person er anmeldt for å ha hostet mot en ansatt på et kontor i Innlandet, samtidig som personen uttrykte at han hadde 100 prosent koronasmitte. Vedkommende ble pågrepet av politiet etter å ha forlatt kontoret. Han har vedtatt et forelegg på 10 000 kroner for overtredelse av straffeloven paragraf 187, opplyser Welhaven.

Kommentarer til denne saken