Gå til sidens hovedinnhold

Politiet mener den tidligere Gjøvik-bosatte sønnen knivdrepte foreldrene ute og plasserte dem i garasjen

Artikkelen er over 2 år gammel

Ekteparet som ble funnet drept på Sotra i forrige uke, døde etter flere knivstikk, viser den foreløpige obduksjonsrapporten. Sønnen (40) som er siktet i saken var etter det OA kjenner til, tidligere bosatt på Gjøvik.

(NTB) Politiets undersøkelser viser at paret i midten av 60-årene ble drept utenfor huset og så plassert i garasjen. Begge de avdøde ble funnet i garasjen, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Døren til garasjen var lukket da ambulanse og politi kom til stedet. Politiet mener den siktede mannen da hadde spylt oppkjørselen foran huset, slik at det ikke var noen åpenbare spor etter drap.

Etter en kriminalteknisk gjennomgang i og rundt boligen har politiet sikret flere kniver, og mener nå de har kontroll på det som er brukt som drapsvåpen.

Ekteparet ble funnet døde på Kolltveit på Sotra torsdag 27. juni. AMK mottok først en bekymringsmelding om siktede denne dagen. AMK varslet deretter politiet klokken 17.10, med et ønske om at de skulle bli med på oppdraget.

Rapportene gir ikke noe nøyaktig dødstidspunkt. Politiet har tidligere uttalt at de mener at drapene ble begått en gang i løpet av den foregående natten.

Etter det OA har fått opplyst hadde mannen inntil nylig adresse på Gjøvik. Han leide leilighet i Gjøvik sentrum og den offisielle flyttedatoen fra Gjøvik var for kun rundt to uker siden. Etter det OA kjenner til flyttet han ut allerede i fjor.

Les også

Mann (40) siktet for drap på foreldrene på Sotra - var bosatt på Gjøvik

Et sjokk

Ifølge opplysninger gitt til OA bodde han i Gjøvik fra 2013 til 2018.

BA skrev at mannen har slitt med psykiske problemer i en årrekke, likevel fremstår det som har skjedd som et sjokk for omgivelsene.

Han har tidligere bodd i en omsorgsbolig for psykisk syke på Østlandet, der han fikk hjelp fra kommunens tilrettelagt tjenester. Nylig flyttet han inn i foreldrenes bolig på Kolltveit.

– Han har bodd i kommunen i flere år, før han flyttet forrige sommer. De første seks månedene fikk han videre oppfølging fra vår helsetjeneste. Deretter ble den avsluttet. Jeg vet ikke om han hadde noe offentlig helsetilbud som overtok i Fjell eller Bergen, sier rådmannen i den aktuelle kommunen på Østlandet.

Pågrepet på stedet

Ekteparets sønn ble pågrepet på stedet etter å ha forklart at han hadde tatt livet av sine foreldre. 29. juni ble mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Sønnen er formelt avhørt to ganger. Første gang om kvelden torsdag 27. juni og igjen om ettermiddagen torsdag 4. juli. Han har begge gangene vært bistått av sin forsvarer.

– Politiets undersøkelser så langt samsvarer godt med siktedes egen forklaring av hendelsene, skriver politiet.

Slitt med psykisk sykdom

40-åringen skal ha slitt med psykisk sykdom i en årrekke, skriver Bergens Tidende.

Ifølge TV 2 ble han nylig utskrevet fra sykehus, men delte adresse med foreldre sine på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen da drapet skjedde.

Ifølge NRK var mannen i kontakt med helsepersonell senest få dager før drapene.

Helsetilsynet skal opprette tilsynssak mot Helse Bergen, der mannen har vært pasient. De skal vurdere om han har fått forsvarlig helsehjelp. Mannen har gjennomgått en primærpsykiatrisk undersøkelse. Det er oppnevnt to sakkyndige som skal gjøre en rettspsykiatrisk undersøkelse av ham.

Politiet offentliggjorde navnene til de drepte onsdag, etter samråd med de nærmeste pårørende. Det var ekteparet Siri Helen Johannessen (66) og Per Arne Ormehaug (67) som ble drept.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken