Politiets hovedteori etter den voldsomme brannen i Moelv er at de står overfor et drap og et selvdrap. To personer fra Gjøvik ble funnet døde i brannruinene.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten av den savnede personen fra Gjøvik, viser at vedkommende ikke døde som følge av brannen i bygget. Rapporten viser at personen også var påført skader som ikke er forenlig med brannskader, heter det i en pressemelding fra politiet.

Mener drapet skjedde et annet sted

Politiet mener ut fra funn i etterforskningen at drapet har skjedd et annet sted enn i næringsbygget i Moelv, men vil ikke si noe om hvor dette stedet er.

Den videre etterforskningen pågår fortsatt. Politiet mistenker at det er snakk om flere arnesteder, og de vil forsøke å finne svar på hvordan brannen i næringsbygget startet.

Derfor sikter de en død person

Politiet hevder at det er nødvendig å ta ut siktelse for drap for å gjøre nye, nødvendige undersøkelser i saken. Dette gjøres derfor selv om den siktede personen er død.

Politiet mener at åstedet for drapet er et annet sted enn næringsbygget i Moelv, men vil ikke si hvor dette stedet er, heter det i pressemeldingen.