Gå til sidens hovedinnhold

Politiet har fått obduksjonsrapporten, men vil ikke si hva som står i den

Artikkelen er over 1 år gammel

Den foreløpige obduksjonsrapporten er klar, men politiet vil ikke kommentere innholdet.

Roar Engelund ble drept i Hov, fredag. Politiet mener at drapsvåpenet er en kniv. Etterforsker John Eivind Melbye ved Innlandet politidistrikt vil ikke si om den foreløpige obduksjonsrapporten støtter opp under dette. De vil heller ikke si noe om dødsårsaken.

Politiet i Innlandet har bedt om bistand fra Kripos til deler av det kriminaltekniske arbeidet etter drapet på Hov.

Tidligere dømt

Tirsdag sprakk nyheten om at mannen som er siktet for ugjerningen var underlagt tvunget psykisk helsevern etter et drapsforsøk i 2018. I dommen fra Sør-Østerdal tingrett beskrives den siktedes forhold til rusmidler som problematisk.

Siktedes forsvarer Frode Aabak ønsker i samråd med sin klient ikke å kommentere disse opplysningene.

I papirene fra rettssaken i juni står det at retten mener det «foreligger en nærliggende og reell fare for nye alvorlige voldshandlinger fra tiltalte om han ikke er underlagt kontroll og oppfølging under tvunget psykisk helsevern. Et slikt tiltak er nødvendig for å verne andres liv og helse.»

Alkohol

I sakkyndigrapporten står det at mannen «har hatt voldsbefalende stemmer, noe som gir særlig risiko for voldshandlinger dersom disse skulle komme tilbake. ... Bruk av rusmidler er generelt en risikofaktor for nye sykdomsepisoder og dermed økt voldsrisiko.»

Ifølge OAs kilder ble det drukket alkohol i boligen i Hov den kvelden drapet skjedde. Dette på tross av at det skal ha vært totalforbud mot rus og at det skal ha vært døgnbemanning ved boligene.

– Vi visste det ikke var lov, men gjorde det likevel, skal en av de siktede ha forklart.

Kommentarer til denne saken