Gå til sidens hovedinnhold

Politiet gjorde nye undersøkelser i Hagen-familiens bolig

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag gjorde politiet nye undersøkelser i Tom og Anne-Elisabeth Hagens bolig på Lørenskog, skriver Romerikes Blad.

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt bekrefter overfor avisa at politiet gjorde undersøkelser med samme formål som tidligere. Han avkrefter at undersøkelsene har sammenheng med skoavtrykket som politiet ba om å få tips om tidligere denne uka.

– Det er snakk om oppfølging av tidligere undersøkelser der vi har behov for å være på adressen, sier han.

Derfor omtaler OA bortføringssaken

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen og Tom Hagen bodde i Ringstad i Gran kommune i flere år. De flyttet fra Hadeland tidlig på 80-tallet.

Tom Hagen er oppvokst på Jaren og har fortsatt stor familie i vårt distrikt.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er opprinnelig fra Gjøvik.

Politiet har mottatt flere tips etter at de gikk ut med bilder av et skoavtrykk funnet i hjemmet til forsvunne Anne-Elisabeth Hagen. Noen av tipsene handler om sko, men tipsene handler også om andre forhold.

Torsdag sa Brøske at politiet hadde håpet på bedre respons etter pressekonferansen hvor de la fram skoavtrykket.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhammer i Lørenskog 31. oktober 2018. Ti uker senere, 9. januar i år, gikk politiet ut offentlig og bekreftet at hun hadde forsvunnet.

DETTE ER SAKEN:

 • Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.
 • Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.
 • Først onsdag 9. januar, over ti uker etter bortføringen, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen var holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.
 • Det er så langt ikke kommet tegn på at hun er i live, men heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i Norge eller utlandet.
 • Det er fremmet krav om løsepenger i kryptovaluta og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene. De krever 9 millioner euro i monero, en kryptovaluta det skal være svært vanskelig å spore.
 • Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.
 • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning. Politiet har så langt fått inn over 1.400 tips i saken.
 • Et videoopptak som viser to personer som opptrer mistenkelig utenfor Tom Hagens kontorlokaler 31. oktober, ble i januar offentliggjort av politiet. Til tross for mange tips om hvem de to kan være, er de fortsatt ikke identifisert.
 • På en pressekonferanse 11. februar ble det kjent at det har vært ny kontakt mellom de antatte gjerningspersonene og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Dette skal også være siste gangen det har vært kontakt mellom partene.
 • 4. mars avslørte VG at svindlere har forsøkt å utnytte situasjonen ved å kontakte både politiet og familiens bistandsadvokat og utgi seg for å være kidnapperne.
 • 26. juni i år gikk politiet ut og opplyste at de nå anså saken for å være en drapssak og at den antatte bortføringen var fingert for å få dem på villspor.
 • 2. august melder VG at Tom Hagen har betalt over ti millioner kroner etter at den angivelige motparten skal ha bedt om penger for å gi et livsbevis fra Anne-Elisabeth.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken