Politiet gjorde like før halv tolv søndag formiddag funn av en død person i ei elv på Lena i Østre Toten.

Dødsfallet etterforskes som mistenkelig basert på hvor personen ble funnet, men utover det ønsket ikke politiadvokat Pernilla Kristiansson å gi ut mer informasjon søndag ettermiddag.

– Vi har ingen informasjon om hvor lenge personen har vært i elva, men det ble gjort funn i dag, forteller politiadvokat Pernilla Kristiansson til Oppland Arbeiderblad.

I tillegg til politiet, bisto Østre Toten brannvesen på stedet søndag. Brannsjef Bård Henriksen forteller til OA at dette er normal prosedyre. Det skal ikke ha vært dykkere involvert, opplysete 110-sentralen i Innlandet.

Ifølge Totens Blad er personen funnet på et sted hvor det er vanskelig å komme til. Det gjør at personen søndag ettermiddag ikke er hentet ut fra området.

Funn søndag formiddag

Politiet vil ikke gå ut med hvordan de ble klar over personen i elva. Politiet skal ha en formening om identiteten til personen, men har ikke dette bekreftet og vil ikke si noe om kjønn eller alder.

– Vi kommer ikke til å kommentere hvordan dette kom til oss nå, sier Kristiansson.

Kommunedirektør Ole Magnus Stensrud i Østre Toten sier at kommunen, utover bistand fra brannvesenet, foreløpig ikke er involvert på noen måte etter dødsfallet.

– Det er ikke iverksatt noe fra kommunens side, sa han til Oppland Arbeiderblad.

Må få belyst saken

Politiet opplyser søndag ettermiddag at det er satt i gang undersøkelser på stedet. Det ble søndag kveld gjennomført vitneavhør for å klarlegge omstendigheter rundt dødsfallet.

– Vi vil snakke med vitner som forhåpentligvis vil hjelpe oss med å belyse saken, sier Kristiansson i politiet, som videre ikke vil si mer om hvem dette er eller hvor mange vitner man har kontroll på.

Det er lokalt politi som tar seg av etterforskningen, og det er foreløpig ikke bedt om bistand fra andre etter det OA får opplyst.