Politiet er ferdig med arbeidet etter Kapp-drapet

AVGJORT: Politiet har avgjort hva de mener er den rette tiltalen mot familiefaren som tok livet av sønnen sin på Kapp i høst. Nå er saken levert til Statsadvokat.

AVGJORT: Politiet har avgjort hva de mener er den rette tiltalen mot familiefaren som tok livet av sønnen sin på Kapp i høst. Nå er saken levert til Statsadvokat.

Politiet i Innlandet har fullført etterforskningen av drapet 9. oktober og sendt sin innstilling over til Statsadvokaten for behandling.

DEL

Til tross for at etterforskningen nå er avsluttet, er det ingen som vil si noe om hva innstillingen til Statsadvokaten innebærer.

– Politiet har gjennomført en grundig etterforskning som blant annet har omfattet flere avhør, en rekonstruksjon, tekniske og taktiske undersøkelser. Vi avventer fortsatt en rapport i saken, men etterforskningen anses ferdigstilt og politiets innstilling er derfor oversendt Statsadvokaten. Vi kan ikke kommentere innholdet i denne innstillingen, sier påtaleansvarlig Mari Lauritzen Hasle.

I pressemelding fra Innlandet politidistrikt opplyses det at heller ikke Statsadvokaten vil kommentere saken før tiltalespørsmålet er avgjort av Riksadvokaten.

Tidligere denne uka kunne Oppland Arbeiderblad melde at rettssaken etter drapet i fjor høst kommer opp i Gjøvik tingrett over fire dager i april.

15-årige Oscar Andre Ocampo Overn ble utsatt for grov vold i familiens hjem på Kapp 9. oktober. Han døde senere på Ullevål sykehus 4. november. Faren er siktet for drap, seksuell omgang med barn under 14 år og for frihetsberøvelse, som gjelder den dreptes mor i forbindelse med drapet.

Artikkeltags