Politiet advarer mot ny svindelmetode: – Ikke trykk på linken!

NY METODE: Svindlere finner stadig nye metoder for å lure til seg penger. Nå advarer politiet i Innlandet mot en ny metode. Bildet er kun ment som en illustrasjon til saken.

NY METODE: Svindlere finner stadig nye metoder for å lure til seg penger. Nå advarer politiet i Innlandet mot en ny metode. Bildet er kun ment som en illustrasjon til saken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet i Innlandet kom torsdag formiddag med en tydelig oppfordring til folk som skal legitimere seg for banken på nytt.

DEL

Har du fått beskjed av banken din om at du må legitimere seg på nytt? I forbindelse med at mange nå må gjøre det, har det ifølge politiet i Innlandet dukket opp en ny «svindelmetode».

– Svindlere utnytter kravet om at bankkunder må legitimere seg på nytt, for å unngå at kontoen sperres, forklarer politiet i Innlandet i en Facebook-melding.

Ifølge politiet har flere kunder i Sparebank 1 og Nordea fått en e-post med beskjed om at kontoen er sperret, må de trykke på en link for å åpne den igjen. Linken i e-posten leder til en nettside der kunden blir bedt om å gi fra seg kontonummer, skriver politiet.

Oppfordringen er å ikke trykke på denne.

– Sparebank 1 Gudbrandsdal og Nordea informerer selv at de aldri vil be kundene om å gi fra seg personlig informasjon og passord. Hvis man er usikker på hva som er reell kommunikasjon fra banken, er det best å kontakte dem, skriver politiet i Innlandet.

– Vær ekstra kritisk til henvendelser på e-post eller sms, og ikke følg oppfordringer om å gå inn på ulike nettsider for å levere personinformasjon.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken