Tyver stjal rådyrt kamera i Hov og stillas i Synnfjellet

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet i Land har to grove tyverier de etterforsker fredag. Publikum bes ta kontakt med tips.

DEL

Det var en gang mellom 00.30 og 03.30 at det er begått innbrudd og grovt tyveri i to firmabiler i Hov. Det er stjålet verktøy og et varmesøkende kamera til verdi av 120.000 kroner.

Politiet opplyser at firmalogo står på verktøykoffertene. For en uke siden var det ifølge politiet innbrudd i samme bil på samme adresse.

Ved Spåtind Sportshotell i Synnfjellet ble det noen timer senere stjålet en henger fullastet med stillas. Eier er tømrer Helge Loeng. Politiet etterforsker også denne saken, men Loeng har tatt i bruk Facebook for å be om folks hjelp og har også selv satt i gang undersøkelser.

- Jeg har fått tre telefoner fra folk som har sett en mørk bil. Folk reagerer på at den er så fullastet. Vi snakket om å lesse litt av den for det ble veldig høyt, sier Loeng.

Nærbutikken har ifølge Loeng overvåkingskamera, og på videoen kan en se en bil kjøre oppover i retning Spåtind. En times tid senere er den på veg ned igjen, og da med henger bak. Vitner har også sett den i nærheten av Dokka, men hvilken retning bilen har kjørt fra Dokka, var i 12-tida ikke kjent.

- Stillaset har en verdi på 100.000 kroner. Vi var akkurat ferdig på en byggeplass og skulle videre til en ny mandag. Nå må leie stillas på Lillehammer. Vi håper på tips slik at vi får det tilbake, sier Loeng.

Hengeren sto ved slalåmbakken og har registreringsnummer DY7115. Det er et elefantmerke på montasjsettet, og tyveriet er tidfestet til tidsrommet mellom 04 og 07. Ifølge Loeng skal bilen ha blitt sett ved nærbutikken i 06.30-tida.

Politiet oppfordrer publikum og folk ute på veiene i Land til å ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Artikkeltags