Fortsatt ingen avklaring etter trailervelten på Fv. 33

Artikkelen er over 2 år gammel

Spesialenheten for politisaker etterforsker fortsatt hva som skjedde da en trailer veltet på Fylkesveg 33 i Nordlia i mai.

DEL

– Vi har ikke konkludert ennå og etterforskningen pågår. Det er vanskelig å svare på når saken er ferdig behandlet, sier etterforskningsleder Hanne Fauske ved Spesialenheten for politisaker til Oppland Arbeiderblad.

Det er gått over tre måneder siden en politipatrulje ble anmeldt etter uhellet langs Fylkesveg 33.

Vitne reagerte

Traileren la seg for langt ut mot veiskulderen da en politibil i utrykning kom opp på siden av den bakfra i Nordlia like sør for Gjøvik.

Politiets operasjonsleder uttalte til OA dagen etter at patruljen forsøkte å stoppe nettopp denne traileren, etter at de hadde fått tips om vinglete kjøring.

Sjåføren og hans sjefer hadde imidlertid en annen oppfatning av situasjonen. De mener politibilen bare ville forbi for å kjøre videre.

En av bilførerne bak reagerte på politiets framtreden.

– Det var en bisarr opplevelse å se at politiet bare fortsatte da traileren veltet. Hvis dette var et forsøk på å stanse den, er jeg overrasket over måten det ble gjort på, uttalte vitnet Nicolai Namtvedt til OA.

Ikke fått tak i sjåføren

Forholdet ble dermed anmeldt til Spesialenheten for politisaker.

Konstituert påtalesjef i Vestoppland Johan Petter Bærland opplyste til OA mandag etter hendelsen at trailersjåføren var anmeldt, men ifølge politistasjonssjef Bjørn Slåttsveen er føreren nå kun registrert som trafikant og har status som vitne i saken.

– Vi har ennå ikke fått avsluttet saken fra vår side, fordi vi ikke har fått tak i sjåføren. Vi må ha hans versjon av hva som skjedde, sier Slåttsveen.

Artikkeltags