ROMERIKES BLAD: Det politiet betegner som et ran skjedde ved 18-tiden onsdag kveld, i en bolig på Gjelleråsen i Nittedal. Kvinnen som ble overrumplet av de tre gjerningspersonen bodde i eneboligens utleiedel.

Politiet opplyser at gjerningsmennene ringte på og spurte etter en navngitt mann.

– De lyktes med å ta seg inn i det kvinnen åpnet. Hun ble truet med et håndvåpen og deretter stripset de henne, sier Bjørn Bratteng, lensmann ved Nittedal lensmannskontor.

Han ønsker ikke å si noe om hva slags type våpen kvinnen ble truet med.

– Hvordan går det med den fornærmede kvinnen?

– Hun er uskadd, men naturlig nok i sjokk. Hun har det etter forholdene greit, sier Bratteng som opplyser at den fornærmede kvinnene er i begynnelsen av 40-årene.

Pizzakjeden «snikåpnet» på Romerike: – Det er klart konkurransen er tøff 

– Går bredt ut

Politiet opplyste om hjemmeranet torsdag formiddag. Før den tid hadde de foretatt vitneavhør og rundspørring i boligområdet, samt gjennomført flere etterforskningsskritt.

– Vi jobber fortløpende med å sammenstille de taktiske og tekniske funnene, sier lensmannen.

Foreløpig er ingen personer mistenkt, og ingen er pågrepet i saken.

– Vi må gå bredt ut, og vi holder det helt åpent hvem som er gjerningsmenn. Vi jobber blant annet med å finne ut av foranledningen til hendelsen, sier Bratteng til Romerikes Blad torsdag ettermiddag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Ønsker tips

Politiet opplyser at det var svært mørkt da hjemmeranet fant sted, og at de foreløpig ikke har noen annen beskrivelse av gjerningsmennene enn følgende:

• Person 1 skal være ganske høy, og mørk i huden. Av utenlandsk opprinnelse, men snakket norsk.
• Person 2 er lys i huden og snakket norsk, på østlandsdialekt. Han var tildekket over ansiktet.
• Person 3 har de foreløpig ingen beskrivelse av.

De tre gjerningsmennene skal ha forlatt eneboligen i en nyere stasjonsvogn. Politiet har ikke ytterligere opplysninger om bilen.

Sjekk tyvenes frekke metode: – Målet er å lure de som jobber i butikken 

Lensmann Bratteng mener det ikke grunn til å se hendelsen i sammenheng med lignende saker i distriktet.

Nå ber han publikum om hjelp til å løse saken.

– Vi ønsker informasjon om trafikk i dette området, da særlig i tiden før og etter klokka 18.00 onsdag. Det gjelder området Karushøgda, Gjelleråsveien og sideveier.

– Kan noen ha sett en bil med tre eller flere personer i, som normalt ikke tilhører dette området, så ta kontakt. Vi har grunn til å tro at handlingen er utført av personer som ikke bor i området. Observasjoner av folk til fots i tidsrommet er også interessant, sier han.