Gå til sidens hovedinnhold

TV2 på sporet av hvem «skogmannen» er

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet i Gjøvik har ikke klart å finne identiteten til mannen som ble funnet død i skogen ved Hunn kirke. Programmet Åsted Norge på TV2 følger nå spor til utlandet.

Det var 20. august at ei kvinne fant den døde mannen under et tre like ved Hunn kirke. Det er ingen mistanker om at noe kriminelt har skjedd, men politiet har forsøkt å finne mannens identitet. Det har de ikke klart, da mannen ikke hadde noen identifikasjonspapirer på seg. Ei heller noe annet som kunne fortelle hvor mannen kommer fra og hvem han er.

TV-programmet Åsted Norge har omtalt mysteriet flere ganger, og i mandagens episode kunne seerne følge med på hvordan tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen følger opp spor.

Drar til Polen

Da mannen ble funnet, hadde han blant to lommebøker, noen kvitteringer og en almanakk med noen notater. Det er disse notatene Hansen i samarbeid med journalister i TV2 følger opp.

Her begraves mannen ingen vet hvem er

De har funnet ut at adressene i almanakken trolig er transportoppdrag. TV-teamet har vært i kontakt med flere firmaer, men i programmet mandag kveld, fikk vi ikke noe endelig svar på om de finner ut hvem mannen er. I neste episode skal seerne få bli med til Polen.

TV-teamet har funnet registreringsnummeret på en bil, som tilhører et polsk firma.

– Målet er å finne et svar. Gi de pårørende et svar om hva som har foregått, sa Hansen under mandagens direktesending.

 

På spørsmål fra programleder Jens Christian Nørve om hva han mener om arbeidet politiet i Gjøvik har gjort i saken, svarer Hansen at de har gjort mye bra.

– De har gjort den tekniske biten veldig grundig. De har DNA, tannstatus og fingeravtrykk er sendt ut i verden, men de har ikke fått noe svar. De har også forsøkt å finne ut om mannen har besøkt noen i distriktet. De har gjort bra og grundig arbeid, sa Hansen.

Trolig østeuropeisk

Mannen som er funnet er mellom 50 og 60 år.

Fingeravtrykk sendt til Sverige og flere land i Øst-Europa. Ingen vet hvem han er. Obduksjonen viste at mannen døde en gang i månedsskiftet juli/august.

 

Han var cirka 169–170 centimeter høy, med en vekt på rundt 95 kilo. Han var ikledd skjorte under en mørkeblå V-genser, og hadde grå/beige ytterjakke da han ble funnet.

Politiet har hele tiden jobbet ut fra opplysninger om at mannen er være av østeuropeisk opprinnelse.

Avdøde hadde blant annet flere tatoveringer, som ifølge politiet skal være typiske østeuropeiske fengselstatoveringer. Blant eiendelene som er funnet er en svensk-polsk ordbok og en svensk kvittering datert 30. juli 2017.

Død mann funnet ved Hunn – politiet vet fremdeles ikke hvem han er

Kommentarer til denne saken