Gå til sidens hovedinnhold

Mandag får Gran og Lunner ny lensmann

Artikkelen er over 3 år gammel

Frank Magne Sletten, lensmann i Lunner og Gran, skal tilbringe det neste drøye halve året som sjef på Kongsvinger. Heidi Staxrud konstitueres som lensmann.

(Hadeland)

GRAN/LUNNER: Denne uken hadde han sin første arbeidsdag som midlertidig politistasjonssjef i det som enn så lenge er nabofylket.

– Jeg er driftsenhetsleder ved politistasjonen på Kongsvinger. Her har jeg, i tillegg til Kongsvinger kommune, ansvar for politiarbeidet i Nord- og Sør-Odal samt Eidskog, forteller Sletten.

Ny lensmann fra mandag

Han forklarer at byttet av arbeidssted de neste månedene dreier seg om en frivillig beordring.

I skrivende øyeblikk er Sletten fremdeles også lensmann i Lunner og Gran, men fra mandag er hans midlertidige erstatter tilbake fra ferie.

– Heidi Staxrud blir konstituert lensmann. Samtidig rykker folk opp for en periode. Turid Gaustad blir blant annet overbetjent, Mari H. Grønvold blir førstebetjent og det fylles på fra grunnen av. Så det vil ikke være snakk om noen reduksjon i bemanningen på Gran, forsikrer Sletten.

 

Minst fram til 1. april

Johan Martin Welhaven, tidligere politimester i Vestoppland, er nå leder for det som tidligere var Hedmark politidistrikt.

Han forklarer årsaken til Slettens flytting østover.

– Det er egentlig ganske enkelt. Vi holder på å etablere Innlandet politidistrikt (altså sammenslåing av de tidligere politidistriktene Vestoppland, Gudbrandsdalen og Hedmark, red.anm.) og er inne i en mellomfase hvor det handler om å sikre driften videre samtidig som nye Innlandet politidistrikt organiseres ferdig. Han som var sjef for Kongsvinger-regionen, Terje Didriksen, har nylig sluttet for å starte i en stilling i Øst politidistrikt. Vi hadde et ønske om å rekruttere inn en enhetsleder fra Innlandet politidistrikt for å fylle rollen i Kongsvinger-regionen for en periode, og Frank Sletten meldte interesse, forteller Welhaven.

 

– Hvor lenge er det snakk om?

– I utgangspunktet har vi satt en sluttdato for interimsperioden 1. april 2018. Men dette kan endre seg, sier han.

– Trives godt på Gran

Frank Magne Sletten er i utgangspunktet innstilt på å vende tilbake til kontoret på Gran når midlertidigheten er over.

– Det er meningen ja, at jeg skal tilbake i den jobben. Jeg trives godt i Gran og Lunner og vi har et bra lag der som jeg er godt fornøyd med å være en del av, sier han.

 

Men heller ikke jobben hans på Gran er fast. Siden Sletten kom til Hadeland i 2014 har lensmannsstillingen hele tiden vært midlertidig. Dette skal etter planen gjøres noe med ganske snart.

– Det er besluttet at enheten i Gran og Lunner skal bestå. I den forbindelse skal også lederstillingen gjøres fast. Vi er i gang med en intern prosess når det gjelder hvordan dette skal løses og avklaringen er ventet før interimsperioden er over, sier Welhaven.

– Kan det tenkes at Sletten går rett fra den midlertidige stillingen på Kongsvinger til fast stilling på Gran?

– Det kan være en løsning, sier Welhaven.

Kommentarer til denne saken