Gå til sidens hovedinnhold

Festivalarrangør får ros fra politiet

Artikkelen er over 5 år gammel

Rakfiskfestivalen trekker veldig mange mennesker, og i forbindelse med arrangementet blir det inntatt en god de alkohol. For noen, blir det for mye, og politiet har hatt flere episoder å hanskes med.

Fire personer måtte i løpet av kvelden og natta vises bort fra Fagernes sentrum på grunn av ordensforstyrrelse og anmeldes for dette. Politiet hjalp også en person som var overstadig beruset til å få helsehjelp. Et slagsmål måtte politipatruljen også stanse, og de to kamphanene ble sendt i hver sin retning.

Operasjonsleder Pål Erik Teigen opplyser at det er mange flere og mer trøkk på Rakfiskfestivalen enn for eksempel Akevittfestivalen i Gjøvik. Han sier også at politiet hadde bra kontroll i går kveld og i natt, blant annet ved å ha synlig politi i Fagernes sentrum.

- Med nok politi, klarer vi å roe det meste, og så er arrangøren god på å tømme sentrum når teltet stenger ved å ha busser som kjører folk hjem. Det er et opplegg på Fagernes som både arrangør og politi synes fungerer, sier Teigen.

Kommentarer til denne saken