To personer anmeldt for å ha kjørt pirattaxi

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann og ei kvinne er anmeldt for brudd på Yrkestransportloven.

DEL

Det opplyser etterforskningsleder Bjørn Slåtsveen i politiet. Han opplyser at det var i helga politiet stanset bilen med mannen og kvinnen de mener har drevet med ulovlig drosjekjøring.

– Vi stanset en bil, og det er en mann og en kvinne som begge er i 20-årene som er anmeldt. Vi etterforsker saken fortsatt, men vi mener vi har gode bevis, sier Slåtsveen.

Følger med på Facebook

Politiet har fulgt med på aktivitet på Facebook-sida «Hvem kjører i Toten/Gjøvik». I tillegg har de gjennomført trafikkontroll og gjort observasjoner som er bakgrunn for at de i helga stanset den aktuelle bilen.

– Vi har også avhørt vitner og mener vi har gode bevis for brudd på Yrkestransportloven, sier Slåtsveen.

Den aktuelle Facebook-sida er en lukket gruppe som har 915 medlemmer. Alle kan finne gruppen, men bare medlemmer kan se hvem som er med i den og hva som publiseres.

– Veldig positivt

Det er gode nyheter for Øystein Skoglund i Norges Taxiforbund Oppland som har etterlyst at politiet slår ned på nettopp dette.

– Det er veldig positivt at de nå har gjort noe med det. Vi har hatt fokus på det og snakket med politiet om problemstillingen. Det er gledelig at de tar tak i det. Det håper jeg fortsetter, sier han.

Artikkeltags