Gå til sidens hovedinnhold

Berømmer gode rutiner i borettslaget - da mobilbatteriet eksploderte

Artikkelen er over 3 år gammel

Det gikk heldigvis bra med mannen som opplevde alles mareritt: batteriet i mobiltelefonen eksploderte midt på natta. Det utløste en liten brann i leiligheten i Harestua borettslag, like ved skolen. Mannen ble tatt godt hånd om av borettslaget.

(Hadeland)

Nå blir batteriet undersøkt og saken er meldt inn til direktoratet for brann og elsikkerhet, opplyser Sturla Bråten i Lunner og Gran brann og redning. 

Brannvesenet, som kom til stedet, kan bekrefte at det ikke dreier seg om en en smarttelefon, men en annen type mobiltelefon.

Hadde gjort alt rett

De kan også bekrefte at mannen hadde gjort alt rett: Han hadde ladet telefonen og tatt ut laderen før han gikk og la seg.

Hva eksplosjonen i batteriet skyldes, blir nå etterforsket av politiet. Det vil også bli undersøkt om det kan være en produksjonsfeil.

Per Ansgar Østby som rykket ut da brannen ble varslet, forteller at borettslaget har brannvarslingsanlegg som går rett til 110-sentralen og han berømmer gode rutiner i borettslaget. Brannvesenet ble varslet tidlig og kunne komme raskt til stedet, og borettslaget tok godt vare på mannen.

Ambulanse ble tilkalt da mannen hadde dratt i seg litt røyk, men det trengtes ikke mer helseoppfølging i natt.

Politiet opplyser at brannen startet i 01-tiden, og at den ble slokket ganske raskt. Det ble små skader på leiligheten.

LES OGSÅ: Mobilbatteriet eksploderte – brann slokket etter kort tid

Kommentarer til denne saken