Vardalsåsen og stiene på østsida av Raufoss et eldorado for turfolk i distriktet

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Innsendt Åsløypas venner-Raufoss har gjennom sesongen 2017 lagt ned et betydelig antall dugnadstimer i både turstier og skiløypetraseer. Vi har lagt bak oss en spesiell vinter med snørekord og mye ekstrajobb med å rydde traseer der busker la seg inn i løypene.

Ny kommunal løypemaskin har levert skiløyper som vi må være stolte over.

Webkameraet på Eikvelta har hatt høy oppetid i vinter på tross av all snøen som i perioder ga dårlig batterilading.

Nå skal stien rundt Skumsjøen være ferdig merket og anbefales som en fin søndagstur utover sommeren.

I vår hjemmeside www.åsløypasvenner.no finner dere masse nyttig informasjon så som rasteplasser og utsiktspunkter. Der ligger sommerkart og skiløypekart som dere kan laste ned.

Der går det også an å legge inn kommentarer og ønsker om forbedringer i sti og løypenettet vårt.

Vårt prosjekt «Finn åsen» har i år 8 notisbøker plassert ut på forskjellige populære steder inne på Vardalsåsen. (nytt i år også en bok på østsida av Raufoss)

Turgåerne er anmodet om å notere navnet sitt i bøkene og delta i en trekning om premier etter at sesongen er over. Bøkene ligger ute fra begynnelser på juni til midt i oktober.

Informasjon om prosjektet finner dere på vår hjemmeside. For å finne fram til kassene er det en fordel å ha med seg turkartet som kan lastes ned på hjemmesida vår.

Kassene med bøkene er å finne på følgende steder i år: Rognlihaugen, Vårnessætra, Eikvelta, Mæhlumsætra, Minnesmerket, Stokkekrysset nedre, Ulvestuen (Skumsjøen rundt) og ved Raulåven på østsida av Raufoss.

Da ønsker vi dere alle en fin sommer og høst.

Artikkeltags