Storauksjon for nytt orgel

Av
DEL

InnsendtLørdag 21. september arrangeres en stor auksjon til inntekt for nytt orgel i Biri kirke. Innsamlingskomiteen har fått en rekke antikviteter og varer fra fjern og nær til auksjonen. I sommer har det vært mange aktiviteter som har gitt klingende mynt til orgelinnsamlingen.
Auksjonen som skal holdes på Biri herredshus er bare et eksempel på hva innsamlingskomiteen har kommet opp med for å skaffe inntekter til nytt orgel.

1,5 millioner kroner

Målet komiteen har satt seg er å samle inn totalt 1,5 millioner kroner fram til Biri kirke fyller 250 år i 2027.

– Det betyr om lag 150.000 kroner årlig, og det er gledelig å kunne fortelle at vi i år ligger over budsjett med vel 400.000 kroner samlet, forteller Torvild Sveen, som er leder for komiteen.

Blant de tiltakene som komiteen og dugnadsfolket har vært med på så langt i år, er nedvasking av hus og flyttesjau. I tillegg kom det inn et solid bidrag fra menighetsbasaren tidligere i år.

– Vårt mål er at Biri kirke skal ha et nytt orgel når jubileet feires i 2027. Biri kirke er vår regions musikkirke og vi mener et nytt orgel vil være å bygge opp under dette, sier Sveen.

Mange auksjonsvarer

– Men nå er det altså snakk om en stor auksjon vi skal holde. Vi er så takknemlige for at folk fra fjern og nær har gitt bidrag i form av varer til vår auksjon. Vi har vært i Søndre Land, i Øyer og ikke minst her lokalt på Biri. Folk har gitt gamle kommoder, hengeskap, speil, sølv, senger, klokker og mange andre antikviteter, sier Sveen.

Sosialt

– En auksjon er ikke bare en auksjon, men det er også et sosialt samlingspunkt. Vi skal derfor sørge for salg av mat, kaffe og kaker. Alle inntekter går uavkortet til orgelaksjonen, så vi håper folk stiller opp og sørger for god avsetning, sier Sveen.

Det vil i løpet av høsten komme opp flere aktiviteter til inntekt for orgelet, og gjennom året er målet å samle inn 150.000 kroner.

– Vi er så heldige å ha fått inn flere pengegaver i løpet av året som har gått, og de stadig små dryppene gjør at vi har god tro på at vi skal nå målet vi har satt oss, sier Sveen.

Artikkeltags