Stjernekveld langs planetstien på Lands Museum Dokka

Hilde Lindahl og Bjørn Bjørneng ønsker velkommen til en stjernekveld på Lands Museum

Hilde Lindahl og Bjørn Bjørneng ønsker velkommen til en stjernekveld på Lands Museum Foto:

Av
DEL

InnsendtMandag kveld kl 18 7/10 inviteres alle astronomiinteresserte til en stjernekveld på Lands museum på Dokka. I mai åpnet vi en planetsti med informasjonsplakater for hver planet. Stien starter med SOLA og "planetene" er plassert i en avstand fra SOLA som svarer til riktig avstand i målestokk 1 : 10 000 000 000, dvs 1meter langs stien svarer til 1 million km. Stien går fram til dvergplaneten PLUTO i avstand 600meter fra SOLA. Vi går innom Jemtlandsbygget på vegen hvor det er innredet et eget astronomi-klasserom med med PC , bøker tidsskrifter, plakater og modeller.

Elever fra Dokka barneskole vil være guider. De gleder seg også til onsdag 9 oktober, da kommer NORGE RUNDT som vil lage et NORGE RUNDT innslag om planetstien, selvsagt også da med elevene som guider.

Etter turen langs planetstien blir det kaffe og biteti i museet, underholdning ved Erland Jensen og foredrag ASTRONOMI FOR FOLK FLEST ved Bjørn Bjørneng. Er det stjerneklart vil vi avslutte med å studere høstens stjernehimmel med bl.a MÅNEN og SATURN.

På vegne av FOLKEAKADEMIET i LAND, FRIVILLIGSENTRALEN og LANDS MUSEUM


Artikkeltags