Fiskedammen på Raufoss

Av
DEL

InnsendtSkumringen smyger seg stille langs stien og det har vaket i dammen i hele kveld. Turstien har hatt både kjærestepar, besteforeldre med barnebarn, ungdomsgjenger og hundeluftere. Men nå ligger den der stille. Den siste mopedosen har lagt seg for lengst og bare den lette brisen i strå og nikkingen av prestekrager kan høres i kvelden som begynner å sige på.

Området rundt dammen forandrer seg fra time til time. Med fuglekvitter og lette bølgetopper på ettermiddagen til kveldens jevne summing av insekter og rolige skvulp mot bryggekanten.

Områder som Badedammen på Raufoss er til for å skape minner og gi fellesskapsfølelse. I årtier har det vært samlingspunkt og en litt skjult perle. Mange som kommer fra områder i nærheten aner ikke hvor de finner dammen, og selv om den finnes på kartet er den kanskje ikke så lett å greie å oppsøke.

Plutselig sitter storfangst på kroken, - gutten ved bryggekanten haler inn en flott ørret, en skikkelig fin fisk. Sommerminne er fanget til å ta vare på gjennom den lange vinteren og verdifull lærdom for unggutten Oddgeir, den allerede flinke fiskeren.

Kvelden mørkner enda litt, og heller ikke insektenes summing kan høres lenger. Men i kveld er det bevist av Oddgeir Lura- Badedammen er også Fiskedammen.

Artikkeltags