Finn din indre Super Mario på biblioteket på lørdag!

Bibliotekar June Solberg gleder seg til spilldag

Bibliotekar June Solberg gleder seg til spilldag Foto:

Av

Nintendoens 130-årsjubileum blir sentralt.

DEL

InnsendtLørdag 9. november er det nok en gang duket for Spilldag på Gjøvik bibliotek og litteraturhus. I år er det 130 år siden Nintendo ble grunnlagt, og det er derfor naturlig å la spilldagen sentrere rundt nettopp Nintendo.

Spilldagen starter med et foredrag om Nintendos historie kl. 10, før det åpnes for aktiviteter i alle rom. Biblioteket lager alltid turnering på spilldagen, og i år utfordrer de alle i alderen 10-100 år å delta på Mario Kart-turnering, all stars-variant. Spillerne skal vise sine krefter på konsollene Super Nintendo, Nintendo GameCube og Nintendo Switch.

– Bare det å nevne Super Mario Kart kan få det til å rykke i spillefingeren hos spillere 40 pluss, som husker sine glansdager foran skjermen på tidlig 90-tall, sier bibliotekar June Solberg, som jobber hovedsakelig med spill i avdelingen Popkult.

– Dette blir nok kanskje derfor mest en turnering for voksne. Bibliotekaren tilføyer at hun selv har vært Nintendo-jente i 30 år, og derfor gleder seg ekstra mye til årets spilldag. Premien man kan vinne for å være god i Mario Kart på tvers av plattformene er eksklusive Legend of Zelda-effekter sponset av Bergsala, påmeldingsfrist er 7. november.

Noe av det aller nyeste Nintendo har laget, er Nintendo LABO, som går ut på å bygge ulike figurer i papp, for så å bruke figurene sammen med Nintendo Switch. Når man deretter legger på VR-teknologi, skaper man en unik og lett tilgjengelig virkelighetsopplevelse. Biblioteket har investert i et sett med Nintendo LABO VR, og inviterer nysgjerrige foreldre til å komme og ta en titt på det som kanskje kan bli årets julegave til poden.

For den yngre garde tilbyr biblioteket et aktivitetsbord, hvor man kan man brette Nintendo-origami, lage en helt unik Nintendo-spå, og fargelegge Mario, for å nevne noe.

En spilldag er ikke den samme uten en quiz, og biblioteket kommer til å dele ut en hjemmelaget, men knallhard, quiz for den mest beinharde Nintendo-fansen. Premien er Nintendo monopoly collector’s edition, det vil si et Monopol-brettspill med Nintendo-tema, med eksklusive spillbrikker. Biblioteket har også kjøpt inn tre ulike varianter av nettopp Nintendo-monopol, for å gi et tilbud til den klassiske brettspilleren. Her kjøper man Princess Peach og Donkey Kong i stedet for Prinsens gate og Ullevål Hageby. Dette bringer oss naturlig innpå den største nyheten for spilldagen:
Biblioteket har premiere på tilbudet BRETTSPILLUTLÅN. Fra 9. november kan man nemlig låne brettspill på biblioteket.

– Vi har alt fra klassikere som Den forsvunne diamant og Backgammon via terningspill som Bananagrams og Zombie Dice, til episke strategispill som Scythe og Catan, forteller bibliotekaren ivrig.

– Utlånet er gratis, varigheten 4 uker. Man må være over 15 år for å låne brettspillene, og noen brettspill har 18-årsgrense, fortsetter hun og legger til –Brettspillutlån har vært planlagt siden 2014, og endelig har vi klart å få det til! Nå har vi endelig har fått på plass låsbar oppbevaring og ikke minst fått finansiering fra Nasjonalbiblioteket til å kjøpe nye spill. Brettspill er en naturlig del av vår spillkultur, og ved å tilby utlån, åpner man opp for at brettspill, som ofte er ganske dyrt, kan bli en del av alles hjem, i likhet med de ulike konsollspillene vi allerede låner ut. Vi håper mange vil benytte seg av tilbudet og ikke minst at mange vil foreslå nye innkjøp i fremtiden.

– Alt på spilldagen er helt gratis og åpen for alle, avslutter bibliotekar June Solberg.

Artikkeltags