Fastetid blir stilletid

Av
DEL

Innsendt Vi er allerede inne i det som kalles Fastetiden i kirkeåret, og for 3. året på rad inviterer Gjøvik menighet til en litt annerledes Fasteaksjon. En aksjon eller et prosjekt som har fått navnet «Ta Fasten tilbake». Ta tilbake først og fremst fordi dette er en periode som nok veldig mange av oss ikke har noe veldig nært forhold til, og som stort sett er blitt forbigått i stillhet. Selve ordet faste kjenner nok likevel mange til, men kanskje mest i forbindelse med det å avstå fra mat og drikke i korte perioder, og kanskje mest i forhold til mål og vekt og egen kropp.
I prosjektet «Ta Fasten tilbake», inviterer vi til 22 kveldssamlinger i Gjøvik kirke, med første samling torsdag i denne uka, og deretter mandag til torsdag helt fram til Palmesøndag. Kirken åpnes kl. 2100 og tilbyr stillhet og mulighet for ettertanke og refleksjon. Det er mulig å gå til den store lysgloben og tenne et lys, enten for seg selv eller for noen andre, sitte ned og betrakte et ikonmaleri eller bare sitte i benken og la tankene få slippe til.
Kl. 21.30 starter et lite program som varer i tjue minutter og som består av vakker musikk, en liten tale, sang og en kveldsbønn. Det kreves ingenting av den som vil være med, det er lav terskel og høyt under taket.
I fjor deltok over 600 mennesker tilsammen på disse kveldene, og veldig mange ga uttrykk for at dette gjorde dem godt, dette trengte de. Og mange kom igjen flere kvelder. Og dette er en flott dugnad av musikere, talere og verskap.
Nå er vi altså klare igjen, og ønsker velkommen til en stille og god fastetid i Gjøvik kirke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken