Du er ikke noe til kar hvis du ikke tør hoppe på ski! Jan Gjære med hoppvenner. Programleder Sigbjørn Hemstad

Gjøvik- hopperen Jan Gjære var en av de første norske som benyttet seg av den såkalte «Finnestilen». Sammen med Sigbjørn Hemstad og andre hoppvenner vil han fortelle mer om dette og Gjøviks hopphistorie på Musikken Hus lørdag 7. Mars.

Gjøvik- hopperen Jan Gjære var en av de første norske som benyttet seg av den såkalte «Finnestilen». Sammen med Sigbjørn Hemstad og andre hoppvenner vil han fortelle mer om dette og Gjøviks hopphistorie på Musikken Hus lørdag 7. Mars. Foto:

Av
DEL

Innsendt “ Du er ikke noe til kar hvis du ikke tør hoppe på ski.» Gjøvik har en stolt hopphistorie helt fra slutten av 1800- tallet og etableringen av Tranbergbakken. Dette vil man få høre mer om på Musikkens hus( før Bedehuset) 7. mars kl. 12. Den Gjøvikske stilen var «in»på begynnelsen av 1900-tallet. Hoppere fra « den hvite by» vant mange renn og satte mange bakkerekorder. Etter den 2. Verdenskrig kom flere lovende hoppere fram. Jan Gjære var en av de store talentene. Han vil fortelle om sine opplevelser av hoppsporten på 50- tallet og hvordan han ble en av de første norske med Finnestilen. Han har fått med seg noen hoppvenner og sammen med programleder Sigbjørn Hemstad vil vi få høre mer om hoppsportens betydning lokalt. Utklippsbøker mm. fra Jan Gjære og Johan Skogen vil være tilgjengelig. Gjøvik Historielag - Bygruppen- er arrangør.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken