I sin andre dag i ordinær rute fikk Skibladner presentert sin egen vin.

Årets Skibladner-vin er prydet av selveste Peder Balke. I mer enn 20 år har Skibladner hatt sin egen hvitvin med en egen kunstner-etikett.

Den første vinen fikk sin etikett tegnet av OAs tegner Herb og siden har det vært forskjellige kunstnere som har laget motivet på vinflaskene.

– Dette er første året det er et motiv laget av en ikke-levende kunstner, sier styreleder i Oplandske Dampskibsselskap, Bjørn Blichfeldt.

Han sto i spissen for cirka 20 innbudte gjester som gikk ombord på Gjøvik. Der skulle Blichfeldt presentere årets vin, som er en tørr hvitvin fra området Veneto i nord Italia.

Ifølge Blichfeldt er den perfekt til laksen, og passer også som aperitiff. I tillegg til prøvesmaking fikk gjestene også det som hører med en tur med Skibladner, nemlig laks og jordbær.

Leder ved Balkesentret, Grethe Steensen , foreller at motivet til årets kunst på vinetiketten er et fotografi av et maleri som pryder en av veggene i Balkesalen. Det er et portrett av Billerud Gård.

– Før i tiden ville de ha et portrett av sin gård istedenfor seg selv, forteller Steensen. Hun sier også at timingen er perfekt.

– Nå har Balke vært både i London og New York, og da passer det veldig godt at han også pryder vinflaskene til Skibladner, avslutter Steensen og går ombord.