Gå til sidens hovedinnhold

Pasientreiser, for noen

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Thor Kristian Helseth, avdelingssjef Pasientreiser Innlandet, skriver lørdag 21 desember: «Informasjon om Pasientreiser og dine rettigheter finner du på helsenorge.no/pasientreiser. Her kan alle lese om rettigheter for alle typer pasientreiser. Det er også tilgjengelig informasjon og brosjyrer om pasientreiser ved alle behandlingssteder.»
Det er en direkte misvisende å påstå at «alle» innbyggere i Norge har tilgang til Helsenorge.no. Bare i min lille bekjentskapskrets av familie, venner og beboere i noen borettslag, finnes det ganske mange som ikke har mulighet til å logge seg inn på nett.
Jeg skal ikke gå inn på alle årsaker til at enkeltpersoner ikke har denne muligheten. Det bør være kjent for de fleste, og ikke minst for alle som sitter i bevilgende posisjoner innen politikk og helse.
I alle etater og regjeringskontorer sitter nordmenn og mener at «alle» kan gå på nett, fylle ut skjemaer og søknader, innhente opplysninger, og kreve refusjoner de har krav på.
Jeg kjenner flere som ikke kan det. De betaler heller noen for å hjelpe til med transport og lignende av egen lomme, og ber ikke om refusjon fra helsenorge.no – de KAN ikke det!
Hvor menge tusen personer det dreier seg om i året? Jeg vet ikke, men staten koster disse, med vitende og vilje, millioner av kroner hvert år – for de vet at ikke «alle» kan gå på nett og ordne ting selv.
Hvor lenge skal dette landeveisrøveriet få fortsette?

Kommentarer til denne saken