Gå til sidens hovedinnhold

Pascal Norge feirer sine 10 første år i Gjøvik

Artikkelen er over 2 år gammel
Innsendt

-Velkommen til vår 9. nasjonale festival på Gjøvik - og vårt 10-årsjubileum! Dette sier festivalsjef Ola Narten Svendsen, som gleder seg stort.

-Det er mye å feire på Gjøvik helgen 6.-8. september. Først og fremst skal vi feire våre egne, norske medlemmer og grupper som stiller på festivalen. Det blir et internasjonalt preg også i år, med gjester fra både Island, Sverige, Nicaragua og Spania. Og selvfølgelig skal vi feire at Pascal Norge er 10 år!

Elever og deltakere fra Gjøvik kunst- og kulturskole deltar med hele 6 grupper; Kunstgruppene i Drengestua med utstilling i foajéen på Gjøvik kulturhus, Sangkoret Korpus, Scene Korpus, Rockeværstingene, Los Ænsjless og Blanda Drops. Lørdag formiddag er det festivalparade fra Gjøvik fjellhall til Gjøvik kulturhus, der ordfører Bjørn Iddberg foretar den offisielle åpningen. Kulturminister Trine Skei Grande kommer med en skriftlig hilsen til festivaldeltakerne. I spissen for paraden er tamburmajor Svein Enger og Stange Ungdomskorps.

-Vi gleder oss til å se deg, og ønsker både artister, ledsagere og publikum velkommen til glade Pascal-dager på Gjøvik, sier Svendsen.

- Vi har et innholdsrikt program, med artister og gjester fra fjernt og nær. Katia Cardenal fra Nicaragua, Paco Valls Garcia fra Spania, kulturskolen Tonstofa Valgerdur fra Island og deltakere fra Pascal Sverige er noen av de som kommer fra utlandet. Sammen skal vi spille, danse, synge, drive med teater, lek og bevegelser, og ha mye hyggelig samvær, sier Pascal Norges leder, Lars Espen Rath Vestad.

Pascal Norge ble stiftet 09.09.09. - Tenk, at det er 10 år siden vi startet vårt arbeide! Med tanke på stiftelsesdagen er festivalen lagt så nære denne som mulig. Derfor er festivalen altså fra 6.-8. september, forteller Rath Vestad.

Han er glad for at så mange artister finner vegen til Gjøvik denne helgen.

- Vi har flere, nasjonale aktiviteter gjennom året. Tidligere i sommer var det også en Pascal-festival i Kristiansand, i samarbeid med Sound of Happiness. Dessuten er det flere julekonserter, workshoper, prosjekter i inn- og utland og en rekke konserter. Men aller viktigst er allikevel alt som skjer lokalt gjennom hele året. Likevel; det og treffes, og se og oppleve andre, ha det sosialt og gøy sammen og være på festival - det er en viktig del av det hele, avslutter Rath Vestad og Narten Svendsen, og ønsker alle velkommen til Gjøvik.


Kommentarer til denne saken