Parkeringskaoset fortsetter – tre bilister fikk bot i sentrum: – Kan bli flere bøter

Tre fikk parkeringsgebyr utenfor Joker i dag og mer kan det bli.

Tre fikk parkeringsgebyr utenfor Joker i dag og mer kan det bli. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Du har sikkert lest om det før. Bilister som får parkeringsbøter i Gjøvik sentrum på en søndag. Nå har det skjedd igjen.

DEL

I ettermiddag har nemlig politiet vært i Gjøvik sentrum og delt ut tre parkeringsgebyr for feilparkering utenfor Joker.

Butikken er søndagsåpent og har særlig stort påtrykk av kunder søndager og helligdager. Det gjenspeiles i parkeringsmønsteret like utenfor butikkdørene.

– Vi har vært på stedet og utstedt gebyrer fordi bilister ikke klarer å parkere der de skal i henhold til parkeringsforskriftene eller skilting, sier operasjonsleder Marianne Brun i Innlandet politidistrikt.

– Merker ikke kaoset

– Vi inne i butikken merker ikke trafikk-kaoset utenfor. Vi har heller ikke hørt klager fra kunder, sa butikksjef Anja Voldheim til OA i desember.

Det er fullt trøkk i butikken fra 14-tida og utover ettermiddagen på søndager, fortalte hun da:

– Det virker som om kundene vil parkere helt inn til døra. Hvis parkeringsplassene på de lovlige plassene nederst i Storgata er opptatt, velger kundene å parkere der de finner det for godt – helst nærmest døra. Slik jeg har forstått det gjelder de nye reglene bare på hverdager og lørdager og ikke på søndager.

Følges opp av politiet

Marianne Brun i politiet forteller at de får mange tilbakemeldinger på feilparkering utenfor butikken på søndager.

– Vi har fått flere klager på at det er problemer der. Politiet i Gjøvik vil følge opp det her videre, det kan hende det blir flere gebyrer. Folk regner ikke med at parkeringsvakter er ute på søndager, men politiet skriver også gebyr om nødvendig, forteller hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken