Gå til sidens hovedinnhold

Parkeringshuset i Røverdalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser med overraskelse Svein Håvard Korshavn sitt innlegg i Oppland Arbeiderblad, der framgår det at Samskipnaden i Trondheim (SiT) ikke bare skal overta tomten for studentboligene i Røverdalen gratis, de skal også eie parkeringshuset. Gjøvik kommune skal imidlertid betale det!

Kommunen skal nemlig leie dette de første 20 årene. Leieinntektene fra Gjøvik kommune til SiT vil trolig dekke alle SiT sine kostnader med parkeringshuset. Gjøvik kommunes inntekter dreier det seg imidlertid store usikkerheter rundt. For å få økonomien til å gå rundt er de avhengig av nesten fullt belegg hele året og ca. den doble avgiften av hva som er prisen eller i sentrum.

Alle som har barn og unge som trener i Fjellhallen eller tar med ungene på svømming på kveldstid, og i dag har parkert gratis, vil trolig måtte betale også på kveldstid. Parkeringsavgiften i sentrum må trolig økes for at parkeringshuset ikke skal stå tomt.

Her bør flere politiske partier enn SP og Høyre våkne. Det er selvfølgelig flott med flere studenthybler i Gjøvik, men det må også ses på kostnaden for kommunen med og bygge disse, risikoen for uforutsette kostnader i grunnen og hva kommunen sitter igjen med etter 20 år.

Da kommunen kjøpte designlamper i rådhuset for noen hundre tusen, var det massiv debatt og oppstandelse på Facebook, men når kommunen vil gi bort en sentrumstomt gratis, sponse Studentsamskipnaden med et parkeringshus (nedbetalt på 20 år), ja da sover Gjøviks befolkning.

Så takk til Høyre og SP som tørr å være kritiske til en god sak!

Kommentarer til denne saken