Takk til Siv Elin Mellum for innlegget i OA 23. mars der hun går kritisk ut mot byens nye «paradeplass» som får en prislapp på 32 millioner kroner. Det er ikke vanskelig å være enig med henne, og det er bra at Gjøvik har oppegående borgere som kan føre i pennen det mange av oss andre tenker.

Saken skal opp i kommunestyret 31. mars, og det skal avgjøres om den nye rådhusplassen hovedsakelig skal dekkes av granitt, som har blitt dyrere enn antatt og vanskeligere å få tak i.

Med en så stor steinflate vil plassen foran rådhuset virke steril og gold, og dette kan da ikke bli det prosjektlederen mener skal være «en estetisk utforming som er en rådhusplass verdig.» Plassen vil tvert imot framstå som steril og utrivelig.

Politikerne får presentert tre alternativer, og kommunedirektøren går for «full pakke» med en prisøkning på seks millioner. Skal Gjøvik kommune bruke så mye penger på en stor, død steinflate?

Da måtte det være bedre for Gjøvik kommune å finne et rimeligere alternativ, asfalter plassen i denne omgang, og gjør den hyggelig med trær, busker, grøntanlegg og blomsterbed omkranset av brostein. Det er behov for mange krakker og gjerne også skulpturer.

Lag heller en hyggelig plass til en fornuftig pris, og la «paradeplassen» bli et sted hvor folk kan møtes, sette seg ned og glede seg over vår fine by.