Gå til sidens hovedinnhold

På vei mot innlandet

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Undertegnede vil med stor sannsynlighet debutere som fylkestingspolitiker i den nye fylkeskommunen Innlandet etter valget. En utfordring det er mye forventinger til og mye synspunkter på. Innlandet er blitt skapt gjennom en reform mange er skeptisk til og uten å få tilført oppgaver på det nivå mange forventet. Og så er kampen i gang internt.

Hvilke funksjoner skal lokaliseres hvor? Hvilke fortrinn har hvem? Hva er en god balanse mellom de gamle fylker og hvilke miljø har best forutsetning for å løse nye oppgaver? Mange mener jeg må gå løs på det nye oppdraget med utgangspunkt i å vinne mest mulig til min del av regionen, eller i det minste hindre at Hamar får mer. Folk fra andre deler av regionen gir uttrykk for uro knyttet til at Mjøsbyene, inkludert min by Gjøvik, skal få for mye og for sterk posisjon. Blir det by og land, mann mot mann, eller hand i hand?

Så er det de som tillegger fylkeskommunen begrenset betydning, og for enkelte er det nok korrekt. Men jeg er sikker på at uansett posisjon er noen ting viktigere enn andre når vi nå blir Innlandet. Vi snakker om en virksomhet som vil ha en omsetning på rundt seks milliarder kroner. Det er en og en halv gang omsetning til Opplands største private virksomhet, Nammo.

Vi snakker om 4000 ansatte som hver dag leverer tjenester til oss som bor her. De gir ungdommene utdanning, gir oss et bred kulturtilbud, jobber med næringsutvikling, veier og samferdsel, folkehelse og tannhelse med mer. Jeg ønsker i første rekke å bidra til at vi anstrenger oss hardt for å skape en felles identitet i den nye regionen. At vi skaper en kultur der de ansatte føler identitet på tvers av gamle fylkesgrenser. En hverdag der vi får skapt mer og bedre tjenester som en større fylkeskommune enn det vi fikk til med to.

Så vet jeg at kampene vil komme og at uenigheter vil oppstå. For meg som ny og Arbeiderparti-representant er det da en trygghet å vite at det finnes kolleger og velgere i hele regionen som vil bidra positivt til å fatte de gode beslutningene. Jeg tror at det er en styrke i å representere et parti som er sterkt forankret i hele regionen og som har vist styringsevne over tid.

For meg som ny på denne arenaen ser jeg frem til å hente inspirasjon fra Dovre i nord til Eidskog i Sør. Så lover jeg at jeg selvsagt vil løfte frem lokale perspektiv og at steder sitt særpreg skal ivaretas, men den store jobben nå er å bygge nytt fellesskap og sikre at du som bor her får gode tjenester uansett hvem du er og hvor du bor. Dette er ting jeg mener vi i Arbeiderpartiet er gode på. 

Kommentarer til denne saken