Gå til sidens hovedinnhold

På'n igjen ...

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja da nærmer det seg stortingsvalg og du tenker kanskje at nå starter valgløftene som ikke blir gjennomførbare likevel? Valget er ditt og jeg håper du kommer til å bruke stemmeretten din. Da kan du være med å påvirke. Meld deg gjerne inn i et lokalt parti, da kan du klage og kanskje komme med gode forslag til forbedringer.

Senterpartiet har vært mitt parti i flere år. Hvorfor?

Senterpartiet jobber for blant annet norsk mat som er både glede, fellesskap og kultur. Bondens levekår bør forbedres, de bør få sin lønn for jobben de gjør.

I 2018 ble drøyt 700 gårdsbruk lagt ned og avviklingen fortsetter dessverre. Ønsker vi å bli enda mer avhengig av utlandet for å ha mat på bordet?

Nei! Senterpartiet vil ikke det. Stadig større befolkning i verden gjør at andre land trenger maten sin selv for å brødfø egen befolkning. Her i Norge har vi nok areal til å dyrke selv. Avgifter på norsk kjøtt bør ned. Heller innføre avgift på importert kjøtt og øke tollsatsene.

I Norge produserer vi langt under halvparten av det vi spiser. Den utviklingen vil Senterpartiet snu. Matsikkerhet er god beredskap, matjorda og bonden trengs i hele landet.

Da trengs det mer kunnskap og produksjonsutstyr.

Sauene må vite hvor i utmarka det er trygt å finne graset, uten at rovdyr skal true dens levevilkår. Samene bør få drive med sin reindrift under gode forhold og ha skoleundervisning på sitt språk. Urbefolkningen er viktig som har mange generasjoner bak seg her i Norge.

Distriktene bør utvikles, både med jobber, politiberedskap og ambulanse. Senterpartiet jobber for et klimaløfte 2025, en plan for å styrke norsk matproduksjon.

Jordbruket er avgjørende for å sikre arbeidsplasser, kulturlandskap og levende lokalsamfunn over hele Norge. Skogsdrift er også viktig å foredle på riktig måte.

Godt valg!

Kommentarer til denne saken