På mandag må vinterdekkene på igjen: Dere ligger midt i smørøyet

SNØEN KOMMER: Mandag kan det komme så mye som 25 centimeter sør i Oppland

SNØEN KOMMER: Mandag kan det komme så mye som 25 centimeter sør i Oppland Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er sendt ut gult farevarsel fra Meteorologisk institutt om stedvis mye snø i Oppland i morgen.

DEL

Allerede i kveld kan det komme byger sør i Oppland, og i løpet av mandagen er det ventet opptil 25 centimeter nedbør, melder meteorologene.

Vakthavende meteorolog Marit Berger sier til Oppland Arbeiderblad at området Gjøvik-Toten-Land ligger midt i smørøyet for den tyngste nedbøren.

– Det ser ut til at mesteparten eller alt av nedbør i deres område kommer som snø, og bygene kan begynne å komme allerede søndag kveld, sier hun.

Kan legge seg

– Snøen kommer i byger utover mandagen, og hvis det kommer mye på en gang, kan det bli liggende en stund, sier meteorologen.

Det er dessuten meldt ned i 2–3 minusgrader og kald nordavind, så det blir skikkelig ufyselige forhold, ifølge meteorologen.

Utover tirsdag og onsdag stiger imidlertid temperaturen til 6–7 grader, og det som måtte komme av snø vil sannsynligvis forsvinne.

– Senere i uka, torsdag og fredag, er det mer nedbør på vei, men det er ennå litt tidlig å si om dette kommer som snø eller regn, sier Berger.

– La bilen stå

De som har byttet om til sommerdekk rådes til å la bilen stå mandag, eller å skynde seg å legge om i løpet av kvelden.

– De som har sommerdekk bør nok la bilen stå, ja. Som sagt kommer nedbøren i byger, og da kan det komme til dels mye snø på relativt kort tid, sier meteorologen.

Nedbøren kommer som sagt i de sørlige deler av fylket, så Valdres og fjellovergangene ser ut til å slippe unna denne gangen.


Artikkeltags