Gå til sidens hovedinnhold

Overmoden festival er klar til å møte publikum: – Det var aldri aktuelt å avlyse

Med et musikalsk stjernelag på plakaten ønsker Ragnhild og Eldbjørg Hemsing velkommen til sin intime og uformelle kammermusikkfestival i Aurdal.

Årets Hemsingfestival ble utsatt fra februar til 8.–10. oktober. Det klassiske vintereventyret inntar en ny årstid med noe nedskalert program, men ellers loves det kjente og kjære programposter, og som alltid – intime møter med stor musikk.

– Lik eplene som henger igjen i hagen på denne årstiden, er vi overmodne for å møte publikum og samles rundt gode musikkopplevelser igjen, forteller Ragnhild og Eldbjørg Hemsing, som for 8. året på rad inviterer store musikere til lille Aurdal i vakre Valdres.

Rustikk

Musikersøstrene har brukt koronatiden godt og har begge høstet nasjonale og internasjonale priser for sine ferske albumutgivelser siden forrige Hemsingfestival. Men å arrangere kammermusikkfestival i hjembygda er som alltid årets høydepunkt.

Les også

Elin (42) går fra «fast til fest»: – Er litt gæren som sier opp en fast jobb for å jobbe med festivaler

– Derfor var det aldri aktuelt å avlyse festivalen. Da koronapandemien ikke gjorde det mulig å samles i februar, ble løsningen å utsette den til høsten. Nå er programmet satt, billettene sluppet og vi gleder oss voldsomt, sier festivalsjef Ragnhild Hemsing.

Hemsingfestivalens varemerke er den litt uformelle og rustikke rammen rundt musikken og hvordan natur, kultur og lokale smaker setter hele sanseapparatet i sving.

– Våre intime scener skaper en helt spesiell stemning mellom publikum og utøver. Musikerne som besøker festivalen synes dette er varme, fine arenaer å spille på. Når vi i tillegg kan by på vakker natur og stolte mattradisjoner fra regionen vår, får musikken flere sanser å spille på, sier Ragnhild Hemsing.

Rød tråd

Festivalens røde tråd er koplingen mellom klassisk og folkemusikk, dette i et stort spenn mellom Beethoven, via Tchaikovsky og Grieg til tradisjonelle slåtter fra Valdres.

Les også

Ragnhild Hemsing stiller alltid med to felekasser: – Får jeg flere til å høre på hardingfele er det en bonus!

På senene møter vi Marianne Beate Kielland, Amalie Stalheim, Tor Espen Aspaas, Marina Kan Selvik, Berit Cardas, Eivind Ringstad, Hedda Aadland, Martha-Pil Neumer Evertsen, Jan Beitohaugen Granli, Valdresstrykerne, Eldbjørg Hemsing og Ragnhild Hemsing.

Kommentarer til denne saken