Over sju millioner i koronasmell er tilbakebetalt til idrett og kultur

TILDELT: Operafest Røykenvik, Stiftelsen Ny Start i Øst, Vind IL og arrangementsselskap i Øystre Slidre er blant de som får koronakompensasjon.

TILDELT: Operafest Røykenvik, Stiftelsen Ny Start i Øst, Vind IL og arrangementsselskap i Øystre Slidre er blant de som får koronakompensasjon.

Her ser du hvilke lag, foreninger og arrangementer i Vestoppland som har fått tilbakebetalt tapte koronapenger fra Lotteri- og stiftelsestilsynet.

DEL

Over sju millioner kroner har over fire fordelinger gått til idrett, kultur og foreningsliv i Vestoppland som følge av tapte inntekter i løpet av sju måneder med koronapåvirket hverdag. Av dem, er det kun Operafest Røykenvik AS i Gran som alene har fått over én million kroner i kompensasjon.

Selskapet har oppgitt avlysningen av Operafest Røykenvik 2020, og et anslått inntektstap på 1,6 millioner kroner, som bakgrunn for at de ønsker tilbakebetalt.

Det er tall fra Lotteri- og stiftelsestilsynet som viser dette. Søknadsfrist for kompensasjon gjennom den såkalte «Koronakrisepakke 2», som gjaldt fra mars og ut august, var 15. september.

Etter Operafest Røykenvik, finner vi også Vind IL på Gjøvik og Stiftelsen Ny Start i Øst høyt på lista. Begge har fått kompensert for over en halv million kroner.

Idrettslaget fra sørbyen i Gjøvik har blant annet opplyst at de har store inntektstap som følge av avlysningen av Adidas Cup, StorQuiz, Loppemarked og flere kamper som det amerikanske fotballaget Gjøvik Swans skulle ha spilt.

Stiftelsen Ny Start i Øst har i sin søknad om kompensasjon lagt vekt på at de måtte stenge elleve butikker, blant dem butikkene på Roa, Jaren, Raufoss, Lena og Gjøvik, i perioden 16. mars til 11. mai. Butikkene hadde på den tida budsjettert inntekt på 1,5 millioner kroner og det er søkt kompensasjon for snaut 900.000 av dem.

Totalt har det skjedd snaut 200 tildelinger i Vestoppland.

Her ser du hele listen!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken