Gå til sidens hovedinnhold

Over 150 meldte seg inn i Johnnys (58) hjelpegruppe på Facebook første døgnet

Artikkelen er over 1 år gammel

Det startet med at han handlet mat for tre leietakere. Kort tid etter var det over 150 medlemmer i hjelpegruppen på Facebook.

Det begynte med at tre av leietakerne i et av husene Johnny Mikaelsen leier ut gav ham beskjed om at de var satt i karantene.

Dette var på «den store hamstredagen» torsdag denne uken, og Mikaelsen dro sporenstreks til butikken for å handle inn de varene leietakerne trengte.

Etterpå la han ut en humoristisk anlagt Facebook-post der han forklarte at de tre handlekurvene han dro etter seg i butikken hadde en logisk forklaring.

– Dugnadsånd

Lørdag stilte han et åpent spørsmål på Facebook om det fantes noen grupper der de som trengte hjelp med handling og annet kunne treffe dem som har mulighet til å hjelpe.

Les også

Hoppdronninga Maren og hundekjører Jan Kåre stiller seg til rådighet for dem som trenger hjelp: – Vil gjerne bidra

Da det viste seg at en slik gruppe ikke lot til å eksistere, tok han grep og startet gruppen «Hjelp til de i karantene i Gjøvik & omegn», som på litt over et døgn har fått over 150 medlemmer.

– Det viser at det er folk som ha behov for hjelp, samtidig som det viser at folk er villige til å stille opp i krisetider. Norsk dugnadsånd på det beste, dette, sier Mikaelsen til OA søndag kveld.

Han sier målet er å kunne knytte sammen hjelpere og trengende i både Gjøvik, Toten og Land, men tror han er avhengig av hjelp for å klare det.

– Det beste er nok om vi blir så mange som deltar at vi kan fordele ansvar for de forskjellige områdene, sier han.

Søndag kveld var det allerede noen hjelpere som hadde blitt koblet med noen som trenger hjelp, og det kom stadige tips om butikker og bedrifter som yter litt ekstra i disse dager.

Les også

Østre Toten med egen korona-app: – Vi opplever kjempepågang av frivillige

Kommentarer til denne saken