I regi av Østre Toten Frivilligsentral ble det en vellykket aktivitetsdag på Hekshusstranda.

Midt i solsteiken på Hekshusstranda var det virkelig god stemning. I regi av Østre Toten Frivilligsentral møttes enslige forsørgere med barn til aktivitetsdag ved vannkanten. Det var servering av pølser, pilkasting på ballonger, bading og båtkjøring.

– Vi har vært omtrent 50 stykker her i dag og det har vært veldig koselig, sier Anne Beate Bakken, daglig leder i Østre Toten Frivilligsentral.

Gratis arrangement

Arrangementet er helt gratis og ment som et tilbud for forsørgere som er i samme livssituasjon.

– Målet er at alle skal ha mulighet til å reise på noe med barna sine. Her kan de møte andre voksne og barna kan leke med hverandre, sier Bakken som også kunne fortelle at deltakerne var fra flere nasjoner.

Selv om det var Østre Toten Frivilligsentral som arrangerte var det også deltakere fra blant annet Vestre Toten.

– Jeg synes det er veldig fint at vi kan benytte oss av nabokommunenes tilbud og heller samarbeide om dager som denne, mener Bakken.

Nye bekjentskaper

Jorun Wills-Hammer var sammen med sønnen Kevin (8), en av deltakerne på aktivitetsdagen.

– Det er et veldig flott tiltak, og jeg synes det er veldig synd at ikke flere benytter seg av et så godt tilbud, mener Wills-Hammer. Med ulike aktiviteter var det barna som var i fokus denne solfylte dagen, og de unge så ut til å trives utmerket godt ved Mjøsa.

– Jeg har kost meg veldig. Jeg har badet og blitt kjent med mange nye mennesker, sier Magomet Tumgojev (7) som var på Heksus med familien sin.

Frivilligsentralen som var arrangør av aktivitetsdagen hadde for anledningen leid inn Friskus som stilte med båt. Barna fikk låne redningsvester og alle som ville fikk en båttur på Mjøsa.

Jeg har badet og blitt kjent med mange nye mennesker.

Magomet Tumgojev (7), deltaker på aktivitetsdag

 

– Båtturen har nok vært den mest populære aktiviteten her i dag, sier Bakken som fikk støtte av flere av barna.

Sosial sammenkomst

– Det var kjempegøy. Båten kjørte fort og sprutet vann på oss, smiler Jasmina Tumgojev (8).

Det er ingen tvil om aktivitetsdagen var populær blant både store og små, og både arrangør og deltakere håper på å møte enda flere ved neste treff.

– Det er veldig sosialt og en fin måte å møte andre mennesker på både for oss foreldre, men også for barna, avslutter Jorun Wills-Hammer

.