To aktører har gitt bud på Smørvika

Slik framstår utbyggingsområdet i Smørvika i områdereguleringsplanen.

Slik framstår utbyggingsområdet i Smørvika i områdereguleringsplanen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Østre Toten Eiendomsselskap AS holder kortene til brystet til etter styremøte 24. januar.

DEL

– Vi mottok to bud innen anbudsfristens utløp 16. januar. To samarbeidende aktører står bak hver av budene, opplyser Ole Festad Lund, daglig leder i Østre Toten Eiendomsselskap AS (ØTE).

Det er kommunens areal på 27 dekar innenfor reguleringsområdet Smørvika som er lagt ut for salg. Kommunen har benyttet sitt heleide selskap til å gjennomføre områdereguleringen. Totalt åpner områdereguleringsplanen for bygging av 80 boliger i Smørvika, hvorav halvparten på kommunens areal.

Anbudskonkurransen er ifølge Festad Lund gjennomført som en «åpen konkurranse» ved at fem «aktuelle firmaer i regionen» er blitt invitert til å delta.

To klager på kommunens planvedtak er ennå ikke avgjort. Fylkesmannen i Oppland brukte sju måneder på å erklære seg inhabil i klagesaksbehandlingen, og Fylkesmannen i Oppland er nå oppnevnt som settefylkesmann.

– Fylkesmannen i Hedmark har informert kommunen om en antatt saksbehandlingstid på tre måneder. Det innebærer at vi ikke har en endelig avklaring før enn i mars. Det betyr at salgsprosessen for arealene enn så lenge må skje ut fra forbehold om at områdereguleringsplanen blir stående. Også tilbyderne har tatt forbehold om dette i sine pristilbud, sier Ole Anton Hoel, styreleder i ØTE.

Artikkeltags