Datasystemer hindrer kommunene i å tilby månedlig fakturering

- Det er mange innbyggere som ønsker mulighet til å dele opp betalingen av eiendomsgebyrer i månedlige fakturaer, sier Lemne Melbye (V), varaordfører i Østre Toten.

- Det er mange innbyggere som ønsker mulighet til å dele opp betalingen av eiendomsgebyrer i månedlige fakturaer, sier Lemne Melbye (V), varaordfører i Østre Toten.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Mange ønsker å ha en mest mulig jevn fordelig av utgiftene sine gjennom året. I kommunene i Gjøvikregionen har det ved gjentatte anledninger de siste åra vært etterspurt muligheter for å fordele for eksempel de kvartalvise efakturaene for eiendomsavgifter på månedlige fakturaer.

Under budsjettbehandlingen i Østre Toten er temaet igjen brakt på bane.

Datasystemer

– Det er mange innbyggere som ønsker mulighet til å dele opp betaling av eiendomsavgiftene. Dette er meldt inn som et behov både hos oss og i Gjøvik. I Gjøvik er svaret at det ikke er mulig å få til innenfor dagens faktureringssystem, som er det samme i hele Gjøvikregionen, sa varaordfører Lene Melby (V) i siste formannskapsmøte.

Kommunalsjef Terje Horn Evensen mente kommunene bør kunne få til månedlig fakturering når «selv Eidsiva får til det».

- Forbedringsområde

Økonomisjef Ivar Dahl forklarte at det per i dag er utfordringer i dataoverføring mellom eiendomsregister og faktureringssystem som er til hinder for å dele opp kvartalsregningene i månedlige fakturaer.

– Moderne fakturering, men mulighet for mer fleksibel fakturering ut mot innbyggerne våre, er et av fire definerte forbedringsområder i forvaltningen av kommunen vår, sa økonomisjef Ivar Dahl.

Artikkeltags