Gå til sidens hovedinnhold

Østre Toten med egen korona-app: – Vi opplever kjempepågang av frivillige

Artikkelen er over 1 år gammel

Østre Toten kommune har opprettet en egen app der folk som har behov for utkjøring av mat og medisiner kan registrere seg. Utkjøringen vil bli utført av frivillige.

– Meld deg inn her om du trenger hjelp fra frivillige i kommunen for blant annet å få tilkjørt mat og medisiner til deg, skriver Østre Toten kommune på Facebook.

Tilbudet ble lagt ut på kommunenes Facebook-side på lørdag med meldingen:

– Koronaviruset påvirker hverdagen til hele befolkningen. Derfor må vi nå stå sammen om å begrense smitte og samtidig holde samfunnet i gang.

Mange sitter i karantene eller av andre årsaker ikke kan bevege seg ute nå – noe som gjør det umulig å få handlet inn det man trenger av blant annet dagligvarer.

For å gjøre det enkelt å bidra og å be om hjelp bruker vi appen Nyby.

Slik laster du ned Nyby-appen: Gå inn på Google Play (android telefon) eller App Store (iPhone) og søk på Nyby.

175 frivillige

– Vi opplever kjempepågang av folk som vil registrere seg som frivillig. 175 frivillige siste døgnet, nå kan oppdragene bare komme. Tusen takk for engasjementet deres! Dette kan medføre noe treghet i systemet grunnet trykket fra dere, men vi er glade for å ha dere med på beredskapslaget, sier Kjersti Krageberg, leder i Kulturenheten i Østre Toten kommune, i en kommentar på Facebook.

Ingen registrerte med hjelpebehov så langt

Nå sitter Krageberg med 175 frivillige som vil hjelpe sambygdingene, men så langt har det ikke kommet inn noen oppdrag. De som trenger hjelp, er også bedt om å registrere seg via appen.

– Jeg tror det kanskje er en litt for høy terskel for å be om hjelp, at folk kvier seg litt. Trenger de bistand, er det bare å registrere seg, oppfordrer Krageberg, i en kommentar til Totens blad.

Kommentarer til denne saken