Gå til sidens hovedinnhold

Østberg tilbake på trening etter bruddet

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingvild Flugstad Østberg er tilbake i trening med landslagskollegene etter tretthetsbruddet hun pådro seg i sesongavslutningen. Varsomhet er samtidig nøkkelen.

Tirsdag deltok Østberg på en intervalløkt på rulleski i Holmenkollen med landslagsvenninnene. Med i solskinnet i nasjonalanlegget var også kvinnelandslagets nye trener Ola Vigen Hattestad.

Østberg pådro seg et brudd i hælen i forkant av verdenscuprennene i Holmenkollen i begynnelsen av mars. Skaden oppsto som følge av belastning over tid og at langrennsstjernen landet forkjært på et hardt betonggulv etter å ha hoppet ned fra en kant.

Siden den gang har Østberg måttet trene på ergometersykkel og gjøre skirelaterte armøvelser. Landslagsledelsen har vært tydelig på at iveren etter å komme tilbake i normal trening ikke må ta overhånd. Tirsdag var det godt å være tilbake.

– Dette var veldig deilig og litt hardt også. Det var intervall, så jeg møtte meg selv litt på førsterunden. Jeg ble litt offensiv, men det går vel på kvoten for at det er godt å være tilbake, sier Østberg til NTB.

Dobbelt

Økten var den første med landslaget siden i mars.

– Det er først de siste to ukene jeg har begynt å trene utendørs på rulleski. Jeg må fortsatt ta det gradvis. Jeg skal være med på samlingen denne uken, og får prøve å plukke ut de øktene jeg kan være med på, sier langrennsstjernen.

Hun har ennå ikke begynt å løpe utendørs. Planen som nå følges legges i samråd med fysioterapeut.

– Foreløpig har det gått bra med det jeg har gjort, og jeg håper det fortsetter sånn, sier Østberg til NTB.

Skadeperioden hun har bak seg sammenfalt med nedstengningen av Norge. For Østberg ble det dobbelt opp med ting å ta hensyn til.

– Jeg vet ikke om jeg skal si at det gjorde ting bedre eller verre. På én måte har jeg følt mindre på at andre har gjort ting jeg ikke har kunnet. Da det var fantastisk fint på fjellet i mars og april satt jeg inne og ikke kunne gjøre, og det var en prøvelse. Samtidig hadde jeg mine ting og min plan. Det var overraskende hvor lite jeg gikk på veggen, men jeg hadde mine «moments» der det var mørkt, sier langrennsstjernen ærlig.

Holdt humøret oppe

29-åringen kaller tiden hun har bak seg merkelig, men understreker at mange har hatt det langt verre enn henne selv. Østberg har klart å holde humøret oppe og tror ikke hun har vært for tungsindig.

– Samboeren har ikke sagt at jeg har hatt den perioden, i hvert fall, så jeg får stole på han at jeg har klart meg greit. Men det er et langtidsprosjekt å bli bra og få alt på stell, så jeg skal ikke legge skjul på at det er utfordringer, sier Østberg.

Hun takker støtteapparatet, lagvenninner og andre som bidrar rundt henne i prosessen hun nå går gjennom.

Bruddet i mars markerte slutten på en sesong som ikke ble helt slik Gjøvik-jenta hadde sett for seg. Østberg fikk startnekt allerede i forkant av sesongstarten som følge av at hun ikke oppfylte kravene i Norges skiforbunds helseattest.

29-åringen ble så friskmeldt i tide til Tour de Ski og gikk inn til en sterk tredjeplass sammenlagt der.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken