Oss tankeløse imellom.

Anne Elisabeth Thoresen, Raufoss

Anne Elisabeth Thoresen, Raufoss Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Redaktør Erik Sønstelie er kanskje ikke spesielt interessert i kritikk, jeg/vi som er bekymret for innhold og kvalitet på det vi leser «heier ikke på lokalavisa». Vi er imidlertid tankeløse. Han ber leseren tenke hva som skjer med lokalavisa om vi skulle kreve mer av dem? Det skinner igjennom at han synes kritikken er unyansert og urettferdig.

Slik stigmatiserer han både meg og alle andre som er bekymra for denne utviklingen. Noen vil kalle det hersketeknikk.

Og jeg forstår at jeg tråkket på ei øm tå.

Om det er slik at redaktøren tolker min kommentar som et innlegg for å kreve flere «luftige politikerutspill, ørkesløse debattinnlegg og verdiløse pressemeldinger» kan han ikke ha lest teksten særlig nøye. For det er vitterlig det motsatte jeg tar til orde for.

Problemet er at Oppland Arbeiderblad er full av luftige saker om «ingenting» med både politikere og lokale kjendiser med og uten tatovering på skinka. Reinspikka klovneri produsert av avisen helt på egen hånd uten bistand fra noen gørrkjedelige politikere.

Det er ikke mangel på lokale saker i avisen, det har jeg aldri hevdet. Mange av disse sakene er dessuten også av god kvalitet, men som ofte blir tankeløse oppslag med vinklinger blottet for kunnskap og omsorg. Det skrev blant annet Trond Moland en kommentar om i avisen 29. juli

https://www.oa.no/agurker-med-bismak/o/5-35-921054

Det er dessverre også lange rekker med saker som krever litt research som ikke er sjekka, viktige vedtak som ikke er lest – og vi hører ofte fra kommunestyrer som ikke har hatt en journalist til stede på flere år. For ikke å snakke om alle privatpraktiserende politiske ytringer og spekulasjoner fra avisens egen talerstol på lederplass.

Sønstelie gir meg for skams skyld litt kred for at «jeg har noen poenger» men fortsetter med å fortelle leserne om lokalpressens heroiske kamp for overlevelse på ulike vilkår og en krevende omstilling – som angivelig har gått under politikernes radar.

I mars i år la Oppland Arbeiderblads eier Amedia fram et imponerende overskudd på 816 millioner kroner på de siste to årene. Hvor havner alle de pengene?

Konsernet er gjeldfritt fra 2018 og har en egenkapitalprosent på over 60 % står det å lese i samme artikkel i Dagens Næringsliv.

Men redaktør Sønstelie sparker heller med letthet og uspesifisert mot «politikerne» og det urettferdige skattetrykket enn mot det velfødde Amedia-konsernets ansvar for å sikre redaksjonene tilstrekkelige ressurser for å ivareta sitt samfunnsansvar.

Det er sikkert dørgende kjedelig av meg å påpeke at integritet og etterrettelighet ikke koster penger.

Men jeg gjør det likevel.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags