Oslo får ny lokalavis

NY AVIS: Avisa Oslo får Magne Storedal (t.v.) som ansvarlig redaktør, mens Jostein Larsen Østring går inn som styreleder.

NY AVIS: Avisa Oslo får Magne Storedal (t.v.) som ansvarlig redaktør, mens Jostein Larsen Østring går inn som styreleder. Foto:

30. november lanserer Amedia sin helt nye lokalavis for Oslofolk, nemlig Avisa Oslo.

DEL

Den nye avisa blir en digital nyhetsavis som skal være tettere på Oslo og byens befolkning enn noe annet nyhetsmedium.

– Vi skal lage den avisa Oslo mangler – og trenger. Avisa Oslo skal være en frisk lokalavis som bryr seg, stiller de viktige spørsmålene, setter dagsorden, skaper debatt og som skal være først ute med det som skjer innenfor bygrensen, forteller ansvarlig redaktør i Avisa Oslo, Magne Storedal i en pressemelding.

Rendyrket lokalavis

Amedia eier over 70 lokalaviser i Norge ogfår endelig en rendyrket lokalavis for Oslo. Magne Storedal fra Romerikes Blad blir avisas første ansvarlige redaktør.

– Vi skal gi folk som bor i Oslo den informasjonen de trenger for å orientere seg. Det skal alltid være mulig å vite hva det er som skjer i Oslo, her og nå, og hvorfor det skjer, sier Storedal.

Etter mange år uten en egen lokalavis for hele kommunen, får landets hovedstad med ao.no igjen en rendyrket lokalavis for og om hele byen.

Oslo blir i dag regnet som den største blindsonen i Medie-Norge som følge av at byen mangler en bred allmenn lokalavis med systematisk løpende redaksjonell dekning av lokale forhold.

Skriver mediehistorie

Til tross for at et tjuetalls aviser har sin redaksjon og blir utgitt i Oslo, vil AO bli den eneste avisa som dekker hele byen og handler om det som skjer der.

– Med denne etableringen ønsker vi å skrive mediehistorie. Amedia er landets største eier og utgiver av lokalaviser. Vi tar nå ansvar for å sikre de 694.000 innbyggerne i Oslo tilgang til levende, engasjerende og utfordrende lokaljournalistikk, sier Storedal.

Storedal forteller at AO lanseres midt i en unntakstilstand i hovedstaden som mer enn noe annet illustrerer hvorfor det er så viktig med en lokalavis i kommunen.

– Folk har et enormt behov for informasjon om det som skjer i sitt nabolag og nærmiljø. Derfor har vi bestemt oss for å utvikle den avisa alle har drømt om å finne i Oslo, men ingen har laget – før nå, sier styrelederen i det nye avisselskapet, Jostein Larsen Østring, i en kommentar.

Oppland Arbeiderblad er en del av Amedia-konsernet.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken