– Det er artig at vi har fått med så mange

Mobiliserte: Snertingdal stilte med 16 ferske o-løpere da Mjøs-O-cupens tredje løp ble arrangert i hjembygda i strålende sommervær onsdag kveld. Foto: Privat

Mobiliserte: Snertingdal stilte med 16 ferske o-løpere da Mjøs-O-cupens tredje løp ble arrangert i hjembygda i strålende sommervær onsdag kveld. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Unge snertingsdøler stilte mannsterke på hjemmebane i årets tredje løp i Mjøs-O-cupen.

De har slitt i mange år med å skape orienteringsaktivitet i Snertingdal. Nå har de endelig fått fart på rekrutteringa, og onsdag stilte 16 relativt ferske løpere til start i ungdomscupen fra Liaplassen i Øvre Snertingdal.

Det gleder nestor Øystein Holmen i Snertingdal IL Orientering.

Artig

– Det var i fjor vår vi klarte å fange opp en del unge utøvere etter at de var ferdige med skitreninga. Siden har det «ballet på seg», og det er artig at vi har fått med så mange, innrømmer Holmen.

Noen få har ifølge Holmen tatt steget videre fra nybegynnerstadiet til å løpe i ordinære klasser.

– Vi håper vi klarer å følge opp flere til å fortsette, og har litt større håp om det nå som vi har ei såpass stor gruppe at det blir et miljø ut av det. Mjøs-O-cupen er i så måte en perfekt arena for de aller ferskeste til å få et innblikk i hva orientering handler om. Men det er en utfordring og en tøff jobb å få flere med på løp «utabygds», poengterer Øystein Holmen.

– Heldigvis har vi litt samarbeid om treninger med Gjø-Vard, sier Øystein Holmen.

Tre seirer til Gjø-Vard

Gjø-Vard har ei stor ungdomsgruppe, og de dominerte cupløpet i Snertingdal med tre klasseseirer. Spesielt imponerte Sune Raknes Sogstad med klar seier i H 13-14. Klasseseier ble det også til Lars Lien i H 11-12 og Kristine Haanes Strandlie i D 15-16. Ungjenta hadde «et hav av tid» ned til neste løper på mellomdistansen som ble arrangert med parstart og kartbytte midtveis.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags