– Ordet «kreft» har en slik enorm kraft

Varaordfører Anne Bjertnæs er ukas gjest i OA-podden.

Varaordfører Anne Bjertnæs er ukas gjest i OA-podden. Foto:

DEL

Gjøviks varaordfører Anne Bjertnæs er tilbake i jobb etter å i løpet av noen uker ha fått en kreftdiagnose og blitt operert. For halvannen uke siden fikk hun den gledelige beskjeden om at operasjonen var vellykket og kreften ble oppdaget på et så tidlig stadium at hun kan friskmeldes.

Bjertnæs forteller om usikkerhet og mye tankevirksomhet i ukene fram til den gode beskjeden kom.

– Ordet kreft har jo en sånn enorm makt, konstaterer varaordføreren, som har gjort seg noen nye erfaringer som pasient i helsevesenet.

– Dypt takknemlig

– Javisst er det litt smårusk. Slitne lokaler, senger som er for lange for heisen, og litt sånt. Men den medisinske oppfølgingen har vært enestående. Jeg er dypt takknemlig, sier Høyre-politikeren, som fant det helt naturlig å være åpen om sin kreftform, som ble oppdaget i livmora.

– Jeg fikk utrolig mange tilbakemeldinger fra andre kvinner som takket meg for åpenheten. De kom som private meldinger og ikke åpent på Facebook. Noe av grunnen til det skjønte jeg da jeg leste i OA om at det er få som forteller åpent om at de er rammet av gynkreft. Hvis jeg kan ha bidratt til større åpenhet om dette, er jeg glad for det – selv om det ikke var tilsiktet, sier Bjertnæs.

Bekymret for frafall

Torsdag deltok Bjertnæs i å vedta det første budsjettet for den nye posisjonen i Gjøvik kommune. I OA-podden forteller hun om hva hun er mest glad for å ha fått rom for i dette budsjettet. Skole og oppvekstvilkår har alltid stått høyt på Bjertnæs' politiske agenda. Hun er bekymret for frafallstallene i den videregående skolen, som er spesielt alvorlige for Gjøvikregionen. Varaordføreren tenker at denne situasjonen ikke kan løses i videregående skole alene.

– Frafallet i videregående starter jo ikke der, det starter gjerne med en dårlig skoleopplevelse i forkant, erkjenner Bjertnæs.

Samtalen fortsetter naturligvis med ukas obligatoriske blomsterutdeling, det blir litt om musikksatsingen i Innlandet, om sinte folke på glatte veier, om den gledelige nyheten om Hapros nye storkontrakt, om gasellebedrifter – og selvfølgelig en oversikt over helgens aktiviteter og muligheter på arrangementsfronten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags