Gå til sidens hovedinnhold

Ord skaper ikke verdier

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne måneden er høringsfristen for Innlandsstrategien. Strategien skal legge strategiske føringer for Innlandets satsinger de neste fire årene, og er et viktig utviklingsverktøy, heter det. En regional planstrategi som skal vurdere langsiktige utviklingsmuligheter.

Er dette et dokument som bidrar til utvikling? Dessverre ser vi for ofte at regionale planer, særlig arealplaner, blir en hemsko eller bremsekloss for lokale demokratiske beslutninger og slik sett et hinder for verdiskaping mange steder. Regionale planer brukes dessverre oftere som innsigelsesverktøy i stedet for som utviklingsverktøy. Man kan også spørre seg hva de regionale planene og alle talepunktene egentlig er verdt?

Det er nemlig ikke ord som skaper utvikling og verdier, det er det handling som gjør. Det er det vi har i nevene våre og i hodene våre som gjør forskjellen på hvordan Innlandet skal blomstre i årene fremover. Se eksempelvis på 7sterke i Kongsvingerregionen, Raufoss-miljøet, cyber, virtuell teknologi, forsvar, landbruk, utdanningsinstitusjoner, reiseliv og handelsnæringen i Innlandet. Det er disse vi må se til og arbeide for, for å skape verdier og jobb. Vi må sette handling bak ordene regionalt og lokalt.

Innlandet er usynlig i Oslo, fordi det er alt for få som snakker om oss. Men, ord vil ikke endre på det. Det er handling som gir ordene innhold. Handling som gir verdier. Handling som gir gjenklang og løfter oss på den nasjonale agenda. Det trenger vi. I Høyre jobber vi derfor aktivt med å sette oss på kartet gjennom å være pådrivere regionalt og lokalt for å tilrettelegge for næringslivet og verdiskaping. Jeg ønsker meg mindre prat og mer handling.

Kommentarer til denne saken