Vi trenger en fotballhall

STORHALL: Ole-Arne Fugllien studerer brosjyren som viser plasthallen til Rosenborg ballklubb.FOTO: GEIR NORLING

STORHALL: Ole-Arne Fugllien studerer brosjyren som viser plasthallen til Rosenborg ballklubb.FOTO: GEIR NORLING

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Fotball­eventyret vokser i Valdres. Nå blir det jobbet seriøst med å få satt opp en fotballhall.

DEL

Vi vil ikke ha et luftslott, men vi vil ha en hall der vi kan jobbe videre med fotballsuksessen i Valdres. Da tenker vi minst like mye på å legge forholdene til rette for skolene som har fotball på timeplanen, som fotballagene i nærområdet, sier Ole-Arne Fugllien i prosjektgruppa for storhall i Valdres.

Idrettslinja på Valdres vidaregåande skule er blitt en formidabel suksess. Nå søker det ungdom både fra Hallingdal og Hadeland til idrettslinja her.

Prosjektgruppe

Da behovet meldte seg, satte Leira IL ned en prosjektgruppe. De fikk med seg folk fra Valdres vidaregåande skule, trenere i Valdres FK, og medlemmer fra naboklubben Fagernes IL. Morten Skjærstad, Per Arne Magnussen, Ola Horge Hauge, Anne Strand Moen, Jens Rindal, Steinar Vilhelmshaugen, Torstein Jæger Dalen, Ole-Arne Fugllien, Eivind Kvisgaard jobber videre med planene. Mandatet er en hall på Leira stadion.

Vi vet at andre jobber med planer om en hall i parken på Fagernes. Vi vet at en eventuell hall der vil bli noe helt annet enn det vi jobber med. Et annet moment er at vi jobber videre på grunn behovet til Valdres vidaregåande skule og Valdres folkehøgskule, sier Fugllien.

Tre alternativ

Prosjektgruppa jobber videre med tre alternativer. Det ene alternativet har de sett på. Tidligere i uka var de i Trondheim og så på den nye hallen til Rosenborg ballklubb.

Den nye plasthallen til Rosenborg var fin. Leverandøren garanterer at den holder i 40 år. Den har full fotballbane. Hele hallen har en grunnflate på 82x120 meter, Fotballbanen måler 65x105 meter. En slik hall kan vi sette opp for 22 millioner kroner, sier Fugllien.

De andre hallene som de skal se på er en limtrehall på Moelv, og en stålhall i Molde. Begge de hallene er mindre. De måler 60x40 meter. Moelvenhallen vil koste omtrent det samme, mens stålhallen i Molde er en del billigere.

Den optimale hallen er nok den store plasthallen, sier Morten Skjærstad, som er lærer på Valdres vidaregåande skule, og også trener for det suksessrike juniorlaget til Valdres FK.

En hall med full banebredde og lengde i gangavstand fra skolene hadde vært flott. Skal vi bruke den mye på dagtid, må vi ha den i gangavstand. Ellers går det for mye bort i tid og transportkostnader, sier Skjærstad.

Økonomi

Økonomien er et vesentlig poeng i våre planer. Vi trenger leieinntekter. Vi vil ikke bygge et luftslott. Driftsutgiftene må balansere med leieinntektene. Da kan vi ikke ha for store lån. Vi må også ha mye bruk på dagtid. For idretten på kveldstid er en bane på Leira like attraktiv som en bane på Fagernes. Vi er i god dialog både med friidrettsgruppa og fotballgruppa der, sier Fugllien.

Prosjektgruppa skal legge fram sin innstilling tidlig i januar. Prosjektgruppa har sent ut et spørreskjema til potensielle leietakere.

Vi har fått gode tilbakemeldinger på vårt initiativ. Jeg håper også at næringslivet ser behovet, for vi trenger all den støtte vi kan få til. En storhall i Valdres kan brukes til mye, sier Ole-Arne Fugllien.

Artikkeltags